Πρόληψη καρκίνου πριν από τη γέννηση

Υγιή παιδιά, απαλλαγμένα από την πιθανότητα να πάθουν καρκίνο, μπορούν πλέον να γεννιούνται χάρη στις εξελίξεις της γενετικής. 

Η ανακάλυψη γονιδίων τα οποία προκαλούν διαφόρους όγκους, προσφέρει νέες δυνατότητες στους επιστήμονες αλλά και στους γονείς που επιθυμούν να αποκτήσουν υγιή παιδιά. 


Ήδη, ένα ζευγάρι από την Ελλάδα θα αποκτήσει σύντομα παιδιά απαλλαγμένα από την προδιάθεση να εκδηλώσουν φαιοχρωμοκύττωμα, έναν σπάνιο όγκο των επινεφριδίων που προκαλεί υπέρταση και ο οποίος είναι δυνητικά θανατηφόρος.

«Τα τελευταία 10-20 χρόνια υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός γονιδίων που έχουν ανακαλυφθεί, προσφέροντας νέες δυνατότητες γενετικής διάγνωσης, αλλά και γενετικής συμβουλευτικής, στις οικογένειες που έχουν μεταλλάξεις στα γονίδια.

Αυτό μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη. Αυτή τη στιγμή, στα νέα ζευγάρια, όπου το ένα από τους δύο μέλη έχει μία μετάλλαξη, μπορεί να γίνει πρόληψη πριν από την τεκνοποίηση.

Είναι απλό, γίνεται ένας έλεγχος του γενετικού υλικού του DNA και εφόσον γίνει τεχνητή γονιμοποίηση μπορεί να αποκλειστεί το έμβρυο που έχει τη μετάλλαξη.

Το αν κανείς θα πρέπει να το κάνει αυτό, είναι ένα τελείως άλλο θέμα, με το οποίο δεν ασχολούμαι εγώ. Αυτό είναι κάτι το οποίο αφορά το ζευγάρι που παίρνει τις αποφάσεις και τις πεποιθήσεις του από πλευράς ηθικής. Εγώ μιλάω για τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία και οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι ευρέως εφαρμόσιμες» αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο Έλληνας διευθυντής των Εθνικού Ινστιτούτου για την Υγεία του Παιδιού και την Ανάπτυξη του Ανθρώπου των ΗΠΑ, Κωνσταντίνος Στρατάκης.

Πηγή: ana, Image: dhababy

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP