Χοληστερίνη και θηλασμός

Παιδίατρος,
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
Καλησπέρα!
Η μπουμπού μου έκλεισε πριν λίγες μέρες το 1ο χρόνο και θηλάζουμε όλο αυτό το διάστημα αποκλειστικά! Επειδή όμως έχω πρόβλημα χοληστερίνης και είναι οργανικό (δηλ. δεν σχετίζεται και τόσο με τη διατροφή) ο γιατρός μου συνέστησε να πάρω κάποιο χάπι.

Υπάρχει κάτι που να είναι αποδεδειγμένα συμβατό με το θηλασμό ή θα πρέπει να τον διακόψω εντελώς;

Ευχαριστώ πολύ
Ευαγγελία Τ., Ιωάννινα
09/05/2012
Aγαπητή φίλη,

θερμά συγχαρητήρια για τον επιτυχημένο σας θηλασμό και σας εύχομαι να θηλάσετε για μεγάλο διάστημα ακόμη.

Σχετικά με την ερώτηση σας πρέπει να γνωρίζετε ότι για πολλά φάρμακα που καταπολεμούν την αυξημένη χοληστερίνη δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για την ασφαλή χρήση τους στο θηλασμό (πχ η κατηγορία των στατινών).

Η βάση καταχώρησης φαρμάκων και δράση τους στη γαλουχία lactmed προτείνει ως εναλλακτικές λύσεις τα φάρμακα χολεστυραμίνη, χολεστιπόλη και coleveselam.

Θα σας πρότεινα να συζητήσετε με το παθολόγο ή ενδοκρινολόγο σας τη χρήση αυτών των φαρμάκων ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με το θηλασμό.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
Διαβάστε επίσης:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP