Θεραπεύτηκε το πρώτο παιδάκι με μεσογειακή αναιμία στην Ελλάδα

Πρόκειται για πραγματικό θαύμα, καθώς ο μικρός Θοδωρής είναι το πρώτο παιδάκι στην Ελλάδα που θεραπεύτηκε από τη μεσογειακή αναιμία με την μέθοδο μεταμόσχευσης αιμοποιητικών κυττάρων. 


Σε αυτό βοήθησαν ειδικοί επιστήμονες και πρωτίστως η μικρή του αδελφή που φαίνεται ότι ήρθε στον κόσμο με αυτή την αποστολή.

«Μας φαίνεται απίστευτο! Ο Θοδωρής μας είναι πλέον καλά. Ήμασταν τυχεροί που ο Θεός αλλά και οι ειδικοί επιστήμονες μας βοήθησαν» δήλωσε η Κατερίνα Κατσαΐτη Παππά, η μητέρα του Θοδωρή, ο οποίος είναι σήμερα επτά ετών.

Όπως εξηγεί ο πατέρας του μικρού Θοδωρή, ανακάλυψαν ότι ο γιος τους πάσχει από μεσογειακή αναιμία όταν ήταν μόλις οκτώ μηνών. «Εγώ και η σύζυγός μου έχουμε το στίγμα. Η περίπτωση του Θοδωρή μας ήταν 0,4% των περιπτώσεων, όπου δεν διαγνώστηκε η πάθηση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης».

Κάθε τρεις εβδομάδες ερχόντουσαν στην Αθήνα από την Πρέβεζα, όπου και μένουν μόνιμα, για θεραπείες. Ο Θοδωρής, καθώς μεγάλωσε αντιδρούσε στις θεραπείες και διαμαρτυρόταν ότι πόναγε.

Το 2008 ήρθε στον κόσμο η αδερφή του, η μικρή Άλκηστις που με τον ερχομό της έδωσε διπλή χαρά καθώς έσωσε τον Θοδωρή. Μετά από δύο χρόνια τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι εντυπωσιακά. Οι εξετάσεις του είναι καθαρές!

«Η Άλκηστης ήρθε στον κόσμο με εξωσωματική γονιμοποίηση. Ήταν ένα από τα δέκα έμβρυα που γονιμοποιήθηκαν, ιστοσυμβατό με τον τρίχρονο τότε Θοδωρή» σημειώνει ο δρ Κώστας Πάντος και προσθέτει «Πραγματοποιήθηκε προγεννητικός έλεγχος από τον καθηγητή Κωνσταντίνο Πάγκαλο στο εργαστήριό του όπου έγινε η σωτήρια προεμφυτευτική διάγνωση, η οποία έχει αναδειχτεί σωτήρια για τα ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν υγιή παιδιά που στην συνέχεια μπορούν να είναι δότες για την μεταμόσχευση πολυδύναμων αιμοποιητικών κυττάρων στα αδέρφια τους που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα.»Δημοσίευση: 28/5/12, Πηγή: zougla

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP