Τί φταίει και το μωρό κάνει πράσινες κενώσεις;

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου Παιδίατρος MB ChB MRCPCH Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Η μικρή μου τεσσάρων μηνών θηλάζει αποκλειστικά από τα πρώτα λεπτά της ζωής της. Τον προηγούμενο μήνα επέστρεψα στην δουλειά και τώρα πίνει καθημερινά ένα γεύμα δικό μου γάλα με μπουκάλι.

Πάνω που είχαμε αρχίσει να στρώνουμε στην νέα μας καθημερινή ρουτίνα -εγώ με το θήλαστρο και η μικρή με το μπουκάλι- έχει τώρα έξι μέρες που μου κάνει πράσινες κενώσεις.

Δεν έχω αλλάξει κάτι στην διατροφή μου και η μικρή δεν δείχνει άρρωστη. Είναι πολύ ευδιάθετη και μόνο την φαγουρίζουν τα ούλα της.

Τί μπορεί να φταίει; Τί πρέπει να κάνω;
Ευχαριστώ
Σόνια Λ., Κατερίνη
23/05/2012

Αγαπητή Σόνια
Μπράβο που συνεχίζεις να θηλάζεις αποκλειστικά ενω έχεις επιστρέψει στη δουλειά, ξέρω ότι χρειάζεται πολύ προγραμματισμό.

Σε ένα μωρό που είναι τόσο καλά δεν είναι απαραίτητα ανησυχητικές οι πράσινες κενώσεις. Κάποιοι όντως κάποτε συνδέουν το πράσινο χρώμα στα κόπρανα με κρύωμα ή οδοντοφυία αλλά συνήθως απλά συμβάινει αλλά και κάποιες φορές είναι ένδειξη ότι υπάρχει κάποια διαταραχή της ισορροπίας της παραγωγής και εξαγωγής γάλακτος.

Αν δηλαδή δεν αδειάζει καλά ο μαστός όταν βγάζεις γάλα τότε ίσως αυτός να είναι ο λόγος γιατί το μωρό παίρνει γάλα που είναι πολύ πλούσιο σε λακτόζη αλλά όχι σε λιπαρά.

Μπορείς αν θέλεις να κάνεις μαλάξεις στο μαστό όταν  θηλάζεις αλλά και όταν βγάζεις γάλα. Επίσης όταν βγάζεις γάλα με τη μηχανή να αφήνεις τη μηχανή για 5 λεπτά μετά που σταματά να βγάζει γάλα (την ώρα που σταματάς τώρα).  Πολύ πιθανόν να βγάλεις και άλλο πιο λιπαρό γάλα στο τέλος.

Σε τελική ανάλυση αν το μωρό είναι καλά ίσως να μην χρειάζεται να κάνεις τίποτα.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
Διαβάστε επίσης:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP