Σε μωρό που θηλάζει δίνουμε νερό;

Παιδίατρος,
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
Γεια σας! Ονομάζομαι Ελένη και έχω έναν γιο 7+ μηνών!
Τον θήλαζα αποκλειστικά 6 μήνες και τώρα έχουμε προσθέσει στερεές τροφές! Τώρα θηλάζω μόνο στα ενδιάμεσα γεύματα, μετά από συμβουλή της παιδιάτρου μου. Δηλαδή:
9:00 πρωί-θηλασμός
11:30 φρουτάκια
μεσημέρι φαγητό
17:00 θηλασμός
20:00 κρέμα
23:00 θηλασμός

Η παιδίατρος, μου είπε ενδιάμεσα να του δίνω να πίνει και χυμό στημένο πορτοκάλι (όσο θέλει) για να παίρνει υγρά! όχι νερό!

Είναι σωστό; κάνω κάτι λάθος; Μέχρι πότε δεν θα πίνει νεράκι; Έχω ακούσει ότι μπορώ να το βάζω στο στήθος για να ξεδιψάει.

Το μωρό μεγαλώνει πολύ φυσιολογικά και δε δείχνει να έχει ανάγκη για παραπάνω υγρά, χυμό, κ.τ.λ Συν όλα αυτά έχω και πολύ γάλα ακόμη!

Σας ευχαριστώ και συγχαρητήρια για το έργο σας!! Μας βοηθάτε πολύ!!
Ελένη Μ., Ορεστιάδα
21/05/2012

Αγαπητή φίλη,
τον πρώτο χρόνο ζωής, το μητρικό γάλα παραμένει η κύρια τροφή για το παιδί, όλες οι άλλες τροφές είναι συμπληρωματικές του θηλασμού-και όχι αντιστρόφως.

Άρα το καλύτερο για το παιδί σας καθώς και για τη παραγωγή σας είναι ο απεριόριστος θηλασμός και μετά τη προσθήκη των στερεών τροφών-δηλ. πριν και μετά τη χορήγηση των στερεών τροφών. Άλλα υγρά δεν είναι απαραίτητα εφόσον το γάλα κατά το μεγαλύτερο του μέρος αποτελείται από νερό.

Καλή συνέχεια

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
Διαβάστε επίσης:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP