Σε λίγο καιρό σκέφτομαι να διακόψω το θηλασμό

Απαντά η συντακτική ομάδα του
Καλημέρα σας
Το μωρό μου αυτή τη στιγμή είναι 7 μηνών και 5 ημερών και το θηλάζω αποκλειστικά με δικό μου γάλα.

Σε λίγο καιρό σκέφτομαι να διακόψω το θηλασμό. Προσπαθώ να του δώσω "ξένο" γάλα αλλά δεν το δέχεται κλαίει συνεχώς. Δεν ξέρω τί να κάνω, φοβάμαι μήπως όταν σταματήσω το θηλασμό δεν ξαναπιεί γάλα.

Σας παρακαλώ μπορείτε να με κατατοπίσετε να με συμβουλέψετε τι να κάνω; Τί γάλα του εμπορείου να του δώσω για να έχει την γεύση του μητρικού γάλακτος;

Σας ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας!
Ανθούλα Θ., Ιεράπετρα Κρήτης
12/05/2012

Ανθούλα μπράβο που μέχρι σήμερα προσφέρεις το δικό σου γάλα στο μωρό σου!! Κερδίζετε πολλά και οι δύο από τον θηλασμό!

Δεν γνωρίζουμε τους λόγους που σε κάνουν να σκέφτεσαι σύντομα να αποθηλάσεις, εσύ θα πρέπει όμως  να γνωρίζεις πως το μητρικό γάλα παραμένει όχι μόνο ωφέλιμο αλλά η κύρια διατροφή του μωρού και για το 2ο εξάμηνο της ζωής του, οπότε θα μπορούσες να σκεφτείς το να συνεχίσετε!

Συγκεκριμένα η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνει αποκλειστικό μητρικό θηλασμό διάρκειας περίπου 6 μηνών, ακολουθούμενο από συνεχιζόμενο μητρικό θηλασμό ενόσω εισάγονται συμπληρωματικές τροφές, με συνέχιση του μητρικού θηλασμού για 1 χρόνο ή περισσότερο όπως είναι αμοιβαία επιθυμητό από μητέρα και παιδί. (βλ. Μητρικός Θηλασμός | Συστάσεις ΑΑΠ 2012)

Διάβασε επίσης τα παρακάτω άρθρα που έχουν επιμεληθεί πιστοποιημένοι σύμβουλοι γαλουχίας IBCLC:
Και εδώ να σημειώσουμε πως συχνά, θηλάζοντα μωρά, αντιδρούν στο τεχνητό γάλα επειδή έχουν ή πρόκειται να εκδηλώσουν αλλεργία στο αγελαδινό γάλα.

Επίσης πολλά μωρά δεν είναι πως δεν δέχονται το γάλα αλλά το μπουκάλι. Η αλήθεια είναι πως σε αυτή την ηλικία που είναι πια το μωρό σου, δεν ξεκινάμε μπιμπερό αλλά το κόβουμε οπότε δοκιμάζουμε με άλλους τρόπους. (βλ. Τρόποι λήψης υγρών από μωρό).

Ρόλο μπορεί να παίζει και η θερμοκρασία του γάλακτος! Από το στήθος σου το έχει μάθει σε μια ορισμένη σταθερή θερμοκρασία και πάντα το περιμένει έτσι!

Οι προσπάθειες χρειάζονται υπομονή και επιμονή που καλό είναι να τις κάνει άλλο άτομο όταν εσύ λείπεις, αλλά ποτέ με το ζόρι ή όταν το μωρό είναι ανήσυχο και κλαίει.

Σχετικά με το πιο γάλα να συνεχίσεις, η απάντησή μας είναι: "ιδανικά με το δικό σου!" όμως αν τελικά επιλέξεις να αποθηλάσεις και αυτό συμβεί πριν το πρώτο κεράκι του μωρού σου, τότε καλύτερα να συμβουλευτείς τον παιδιάτρό σου, αν παρ' ελπίδα συμβεί μετά τον 1ο χρόνο, τότε διάβασε τις παρακάτω απαντήσεις ειδικών:
Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
"Απανταχού θηλάζουσες"

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP