Λίγα γεύματα θηλασμού μειώνουν την παραγωγή;

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC
Ο 2½ μηνών γιος μου απ΄όταν γεννήθηκε κοιμάται αρκετές ώρες με αποτέλεσμα να κάνει συνολικά 5-7 γεύματα στο 24ωρο. Όταν είναι ξύπνιος είναι ζωηρός όμως βάζει πολύ συχνά τα χέρια στο στόμα και το βράδυ είναι λίγο ανήσυχος.

Όταν τον βλέπω να βάζει τα χέρια στο στόμα τον βάζω να θηλάσει, εκτός από μερικές φορές που έχει κάνει αναγωγή πριν. Τον θηλάζω συνήθως όταν τον βλέπω ανήσυχο και γενικά τον βάζω στο στήθος και για να κοιμηθεί επειδή δεν παίρνει πιπίλα.

Το βράδυ νοιώθω ότι το στήθος μου δεν έχει αρκετό γάλα. Τα λίγα γεύματα θα μπορούσαν να ελαττώσουν το γάλα μου;

Ελευθερία Χ., Ηράκλειο Κρήτης
04/05/2012

Γεια σας,

H πρόσληψη βάρους του μωρού σας είναι πολύ ικανοποιητική. Προφανώς το μωρό σας θηλάζει αποτελεσματικά και κάνει λίγα και μεγάλα γεύματα.

Είναι φυσιολογικό να νιώθετε μειωμένη την παραγωγή της απογευματινές ή/και βραδυνές ώρες που μειώνονται τα επίπεδα προλακτίνης. Ίσως σας βοηθούσε αν μπορούσατε να κοιμηθείτε λίγο το μεσημέρι.

Καλή συνέχεια

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
Διαβάστε επίσης:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP