Μαραθώνιος θηλασμός νεογέννητου

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου Παιδίατρος MB ChB MRCPCH Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Έχω ένα αγοράκι 27 ημερών.
Προσπαθώ πάρα πολύ να τον θηλάσω αποκλειστικά αλλά μετά από μαραθώνιο θηλασμό 1,5 ώρας και από τους 2 μαστούς συνεχίζει και κλαίει ή ηρεμεί για πολύ λίγη ώρα με αποτέλεσμα σχεδόν όλη την ώρα να τον έχω στο στήθος μου.

Επίσης πολλές φορές όταν μόλις έχει τελειώσει ο θηλασμός δεν έχω άλλο γάλα για να του δώσω. Επομένως του δίνω και συμπλήρωμα και πολλές φορές πίνει μέχρι και 120ml γάλα σε σκόνη. Γεννήθηκε 3060 και τώρα είναι 3820.

Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω;
Χριστίνα Κ., Αθήνα
24/04/2012


Αγαπητή Χριστίνα,
Μέχρι τώρα θα έπρεπε να είχε εδραιωθεί καλύτερα ο θηλασμός και να περνούσαμε λιγότερο χρόνο ανά θηλασμό.

Το να χρησιμοποιείς γάλα σε σκόνη απλά χειροτερεύει το πρόβλημα αφού σου μειώνει την παραγωγή. Ίσως πρέπει να σας δει κάποιος σύμβουλος για να δει πόσο καλά παίρνει το μωρό το στήθος και πόσο καλά μεταφέρει το γάλα από το στήθος.

Θα βοηθούσε να έκανες μαλάξεις στο στήθος ενώ θηλάζει το μωρό για να βελτιώσεις τη μεταφορά γάλακτος.

Για να αυξήσεις το γάλα σου αφού χρησιμοποιείς θήλαστρο, καλό είναι να χρησιμοποιήσεις τις συμβουλές για επαναγαλακτισμό για να αυξήσεις την παραγωγή σου.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
Διαβάστε επίσης:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP