Από τι κινδυνεύουν τα νεογέννητα παχουλά κορίτσια;

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας υποστηρίζει τα ότι νεογέννητα παχουλά κορίτσια κινδυνεύουν περισσότερο να παρουσιάσουν καρδιαγγειακά νοσήματα και διαβήτη όταν μεγαλώσουν.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 1.053 δεκαεπτάχρονα κορίτσια και διαπίστωσαν ότι είναι πολύ πιο πιθανό να υποφέρουν από μεταβολικά προβλήματα στην περίπτωση που ήταν παχουλά ως μωρά.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι ειδικοί εξέτασαν τα κορίτσια οκτώ φορές μεταξύ της ηλικίας του ενός έτους και των 17 ετών. Στο πλαίσιο των εξετάσεων καταμετρήθηκαν το βάρος, η πίεση του αίματος και οι τιμές της χοληστερίνης.

«Ό,τι συμβαίνει σε ένα μωρό στην ενδομήτριο ζωή του, επηρεάζει τον μελλοντικό κίνδυνο καρδιαγγειακών και διαβήτη όταν αυτό έχει μεγαλώσει. Παρατηρήσαμε ότι τα κοριτσάκια είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε αυτό τον αυξημένο κίνδυνο καθώς και ότι τα έφηβα κορίτσια υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση παχυσαρκίας και μεταβολικών διαταραχών που σχετίζονται με το διαβήτη στην ηλικία των 17, ήταν επίσης πολύ παχουλά στην ηλικία των 12 μηνών», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Dr Rae – Chi Huang.

Αντιθέτως, το αυξημένο βάρος του νεογέννητου δεν φάνηκε να αποτελεί στατιστικά σημαντικό παράγοντα για την εμφάνιση μεταβολικών διαταραχών στα αγόρια.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism».

Image: ofono Πηγή: sigmalive

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP