Επιτρέπεται εισαγωγή στερεών μετά τον 7ο μήνα;

Παιδίατρος,
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
Γεια σας,
έχω ένα κοριτσάκι ενός μήνα το οποίο θηλάζει αποκλειστικά.

Θα ήθελα να μου πείτε αν είναι εφικτό να μη της δώσω στερεές τροφές πριν συμπληρώσει τους επτά μήνες. Ο λόγος που το θέλω αυτό είναι διότι στο πρώτο μου μωρό που έδωσα στου τέσσερις μήνες εκείνο έδειξε αποστροφή στο στήθος και θηλάζει μόνο μέχρι τους εννιά μήνες.

Ιωάννα Ε., Αθήνα
27/04/2012
Αγαπητή φίλη,

πόσο ωραίο είναι που θηλάζετε αποκλειστικά το μωρό σας και προβληματίζεστε από τώρα για την εισαγωγή των στερεών τροφών.

Μην ανησυχείτε όμως, οι τροφές αυτές είναι συμπληρωματικές του θηλασμού και δε πρέπει να τον υποκαθιστούν μια και η κύρια τροφή του παιδιού το πρώτο χρόνο ζωής πρέπει να είναι το μητρικό γάλα.

Ο θηλασμός θα πρέπει να γίνεται πριν και μετά τη χορήγηση της στερεάς τροφής και με αυτό το τρόπο δε θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα.

Βάσει πολλών τεκμηριωμένων επιστημονικών ερευνών ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει ως τη πιο κατάλληλη ηλικία εισαγωγής τις συμπληρωμένες 180 ημέρες ζωής (δηλ. να έχει κλείσει τον 6. μήνα) και εφόσον το παιδί είναι αναπτυξιακά ώριμο.

Σε ειδικές περιπτώσεις, πχ μεγάλη προωρότητα είναι δυνατόν να προστεθούν και νωρίτερα οι στερεές τροφές, όχι όμως πριν τη συμπλήρωση του 4. μήνα.

Μετά τον 7ο μήνα υπάρχει περίπτωση οι ανάγκες του παιδιού σε διάφορα θρεπτικά συστατικά, πχ σίδηρος, ψευδάργυρος, να μη μπορούν να καλυφθούν μόνο από το μητρικό γάλα και αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το συζητήσετε με τον υποστηρικτικό ως προς το θηλασμό παιδίατρο σας.

Διαβάστε και εδώ:

Ελπίζω να σας βοήθησα.
Αν χρειαστείτε διευκρινήσεις ξαναγράψτε μου.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
Διαβάστε επίσης:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP