Συναγερμός για 1 εκατομμύριο παιδιά που κινδυνεύουν

Προγράμματα επείγουσας βοήθειας της UNICEF
Σε 8 χώρες που πλήττονται από ξηρασία στο Σαχέλ (υποσαχάρια Αφρική), οι σοδειές καταστράφηκαν, οι οικογένειες δεν έχουν σχεδόν τίποτα να φάνε, ένα εκατομμύριο παιδιά υποφέρουν από υποσιτισμό.

Η UNICEF σημαίνει συναγερμό πριν να είναι πολύ αργά  για 1 εκατομμύριο παιδιά που κινδυνεύουν  και όπως σημειώνει, είναι ασυγχώρητο να περιμένουμε να φθάσουν στα πρόθυρα του θανάτου για να τα βοηθήσουμε!

Δυτική Αφρική | Τα παιδιά πεθαίνουν αβοήθητα από την πείνα

Επισιτιστική κρίση απειλεί τη Δυτική Αφρική. Εικόνες τραγικές που λυγίζουν και σοκάρουν και τον πιο σκληρό θεατή. Εύθραυστα, αδυνατισμένα παιδιά, τραγικά θύματα μιας επεκτεινόμενης κρίσης που πλήττει οκτώ χώρες - Μπουρκίνα Φάσο, Τσαντ, Μαλί, Μαυριτανία, Νίγηρας και τις βόρειες περιοχές του Καμερούν, της Νιγηρίας και της Σενεγάλης.

Η περιοχή, γνωστή ως Sahel, είναι από τις φτωχότερες περιοχές στον πλανήτη, όπου οι πιθανότητες επιβίωσης των παιδιών είναι ήδη πολύ μικρές: 1 στα 5 παιδιά πεθαίνει πριν την ηλικία των 5 ετών. Η κρίση οφείλεται στο θανάσιμο συνδυασμό της έλλειψης βροχοπτώσεων, της φτωχής συγκομιδής και των αυξανόμενων τιμών των τροφίμων, αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά ευάλωτα και αδύναμα.

Περισσότερα από 1 εκατομμύριο παιδιά θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες σοβαρού υποσιτισμού, εάν δεν ενεργήσουμε άμεσα.

Η UNICEF βρίσκεται κοντά στα παιδιά

Το μήνυμα του Γενικού Διευθυντή της UNICEF κ. Ηλία Λυμπέρη, είναι ξεκάθαρο: "Κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για να βοηθήσουμε τα παιδιά αυτά. Το προσωπικό της UNICEF βρίσκεται σε όλη την περιοχή, παρέχοντας φαγητό, ιατρική φροντίδα και άλλες προμήθειες. Χρειαζόμαστε, όμως άμεσα τη δική σας υποστήριξη για να αποφύγουμε μια ακόμη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση".

Και συνεχίζει: "Αναλογιστείτε ότι με μόνο 25ευρώ, εξασφαλίζετε το φαγητό για τέσσερα πεινασμένα παιδιά, για μια εβδομάδα... Σας παρακαλούμε λοιπόν, κάντε τη δωρεά σας σήμερα, για να μπορέσουμε να σώσουμε τη ζωή όσο περισσότερων παιδιών μπορούμε. Δυστυχώς, ο χρόνος είναι εχθρός των παιδιών και κάθε λεπτό πολύτιμο"

Κλείνει λέγοντας: "Λίγο πριν το Πάσχα, όπου το αναστάσιμο φως θα λάμψει στις ψυχές όλων μας, ας μην αφήσουμε τα παιδιά να υποφέρουν από τις συνέπειες της πείνας και της εξαθλίωσης, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ευαισθησία σας".

Αν επιθυμείτε να υποστηρίξετε τα προγράμματα επείγουσας βοήθειας της UNICEF, κάντε κλικ ΕΔΩ

Ανθρωπιστική Δράση UNICEF για τα παιδιά 2012

Η UNICEF έχει απευθύνει έκκληση για 1,28 δις δολάρια για τη χρηματοδότηση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεών της το 2012 για τα παιδιά, σε περισσότερες από 25 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο κατάλογος των χωρών περιλαμβάνει πολλές μακροχρόνιες ή λεγόμενες "σιωπηλές" κρίσεις, αλλά η κρίση στη Σομαλία και σε άλλες χώρες στο Κέρας της Αφρικής αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τρίτο του συνολικού ποσού. Στην υποσαχάρια Αφρική, η οργάνωση είναι αντιμέτωπη με μια πολύ μεγάλη διατροφική κρίση. Επιπλέον, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Τσαντ και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία χρειάζονται επίσης έκτακτη χρηματοδότηση, ώστε να επιβιώσουν οι πιο ευάλωτοι, τα παιδιά και οι γυναίκες.

Σε όλο τον κόσμο, εκατομμύρια παιδιά ζουν μέσα σε κρίσεις που συνεχίζονται εδώ και χρόνια. Κάποιες από αυτές προσελκύουν τα φώτα της δημοσιότητας και πολιτικό ενδιαφέρον, ενώ άλλες μένουν αφανείς, χωρίς την παγκόσμια ευαισθητοποίηση και πολλές γίνονται "σιωπηλές" κρίσεις στις οποίες οι βαθύτατες ανθρωπιστικές ανάγκες, χωρίς την προσοχή του κόσμου, παραβλέπονται και γρήγορα αγνοούνται.

Υποστηρίζοντας τα προγράμματα επείγουσας βοήθειας της UNICEF ενισχύονται οι προσπάθειές της για τη σωτηρία και την ευημερία των παιδιών που δοκιμάζονται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP