Βρεφικός ύπνος ανάσκελα, η μόνη ασφαλής επιλογή

Νέα σύσταση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής: Ύπνος ανάσκελα
Νέα οδηγία για τον βρεφικό ύπνο από την  Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Η μόνη ασφαλής επιλογή για το βρέφος είναι να ξαπλώνει σε ύπτια θέση ώστε να έχει ασφαλή ύπνο!

Αυτή είναι η νέα σύσταση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής η οποία αρχικώς το 1992 είχε συστήσει στους γονείς να τοποθετούν τα βρέφη τους είτε σε ύπτια θέση είτε στο πλάι αλλά σε καμία περίπτωση μπρούμυτα το βράδυ, προκειμένου να αποφεύγεται ο κίνδυνος αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Η τελευταία έκθεση της Ακαδημίας προτείνει τώρα τα μωρά ως ενός έτους να κοιμούνται μόνο ανάσκελα, τονίζοντας ότι ο ύπνος στο πλάι δεν είναι ασφαλής. Οι ειδικοί της Ακαδημίας συνιστούν πάντως στους γονείς να τοποθετούν τα παιδιά τους μπρούμυτα για μικρά χρονικά διαστήματα και υπό επίβλεψη μόνο όταν είναι ξύπνια.

Συστάσεις ασφαλείας
Συνολικά στην έκθεση περιλαμβάνονται 18 συστάσεις που έχουν ως στόχο να καθοδηγήσουν γονείς, βρεφονηπιαγωγούς και όλους όσοι φροντίζουν τα βρέφη ώστε τα μικρά να μην κινδυνεύουν από ασφυξία και από το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Στις οδηγίες σημειώνεται επίσης ότι πρέπει να αποφεύγεται η τοποθέτηση μαλακών αντικειμένων, όπως μαξιλάρια, παπλώματα, αρκουδάκια και πάντες στις κούνιες.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι τα βρέφη δεν πρέπει να κοιμούνται τακτικά στα βρεφικά καθίσματα του αυτοκινήτου ή στα καροτσάκια τους, ούτε σε κρεβάτια στα οποία υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ασφυξίας.

Δημοσίευση: 09/03/2012
Πηγή: tovima, Image: healthpages

2 σχόλια :

Eva Giann 23/2/15 23:52  

Και τα παιδιά που κανουν συχνές αναγωγές ή με ΓΟΠ? Πνίγονται ανάσκελα. Τι κανουμε;

Μητρικός θηλασμός.com 27/2/15 12:41  

Η ύπτια, ανάρροπη θέση του σώματος κατά τον ύπνο στις 30° μειώνει τη συχνότητα της ΓΟΠ και σε αντίθεση με την πρηνή θέση, δεν αυξάνει τη συχνότητα του συνδρόμου του αιφνίδιου θανάτου.

Διαβάστε περισσότερα: ​Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση στα βρέφη: Πρακτικές οδηγίες για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP