Φταίνε τα δοντάκια του που ξυπνάει συνέχεια;

Απαντά 
η Συντακτική Ομάδα του ΜΘ
Έχω ένα μωρό 12 μηνών το οποίο εξακολουθώ να το θηλάζω.

Μέχρι σήμερα έχει κοιμηθεί συνεχόμενα μόνο 8 βραδιές, όλες τις υπόλοιπες ξυπνάει 4-5 φορές και σχεδόν πάντα
σαν να τον έχω τσιμπήσει με καρφίτσα. Για να ηρεμήσει και να ξανακοιμηθεί πρέπει να τον θηλάσω. Στο τέλος της βραδιάς κουράζομαι και τον κρατάω στο κρεβάτι μου.

Φταίνε τα δοντάκια του; Γιατί νιώθω πως από τότε που ξεκίνησαν χειροτέρεψαν τα πράγματα ή μήπως έχουν δίκιο όλοι που μου λένε πως του έγινε συνήθεια, μια και δεν δεχεται πιπίλα; Μήπως όντος τον έχω καλομάθει που τον παίρνω αγκαλιά αμέσως και τον θηλάζω;

Σιμέλα Ξ., Αλεξανδρούπολη
06/03/2012

Αγαπητή φίλη,

είναι συνηθισμένο και φυσιολογικό, παιδιά αυτής της ηλικίας να μην έχουν συνεχόμενο ύπνο, ανεξάρτητα από το θηλασμό. Πολλές είναι η πιθανές αιτίες που τα κάνουν να ξυπνούν, μια από αυτές είναι και η οδοντοφυΐα.

Είναι φυσιολογικό να ηρεμεί το μωρό στο στήθος, κοντά στην καρδιά και την ανάσα της μαμάς του! Ο θηλασμός δεν είναι μόνο για τη θρέψη! Προσφέρει τόσα άλλα πράγματα! Αυξάνει την έκκριση χολοκυστοκινίνης (ορμόνη που προκαλεί χαλάρωση) και μαζί με τις ορμόνες που περιέχει το μητρικό γάλα (μελατονίνη, ενδορφίνες κ.α.) βοηθά στον ύπνο του μωρού!

Επίσης, είναι σύνηθες μωρά που θηλάζουν να μη δέχονται πιπίλα. Η αγκαλιά ποτέ δεν έβλαψε κανένα και επειδή σε όλους μάς αρέσει να μας νοιάζονται και να μας φροντίζουν, δηλαδή να μας "καλομαθαίνουν"... συνέχισε με τρυφερότητα να ανταποκρίνεσαι στις ανάγκες του μωρού σου!

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
Διαβάστε ακόμη τα άρθρα: 

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP