Αναγωγές βρέφους. Υπάρχει κίνδυνος πνιγμού;

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου Παιδίατρος MB ChB MRCPCH Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Καλησπέρα,
έχω ένα αγοράκι 2,5 μηνών. Γεννήθηκε πρόωρα (2700), στους 2 μήνες ζύγιζε 5300 κιλά, τρέφεται αποκλειστικά με ξένο γάλα, αρχικά με το ALMIRON και τώρα λόγω κολικών με το ALMIRON HA 900-1100 ml ημερησίως.

Αυτό που με απασχολεί είναι ότι κάποιες φορές βγάζει γάλα από την μύτη και το στόμα ταυτόχρονα και κάποιες φορές αυτό που βγάζει από την μύτη είναι πηχτό με αποτέλεσμα να δείχνει ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει και να πνίγεται και μάλιστα μία φορά μετά από τρεις ώρες αφότου έφαγε.

Κατά την διάρκεια του γεύματος τον σηκώνω αγκαλιά για να ρευτεί και αφού τελειώσει το γεύμα τον κρατάω 20 λεπτά όρθιο και μετά στο ρηλάξ.

Τί θα μπορούσα να κάνω σε αυτή την περίπτωση, μήπως θα βοηθούσε η αλλαγή γάλακτος ή κάποιο σιρόπι, υπάρχει κίνδυνος πνιγμού;

Σας ευχαριστώ
 Κατερίνα Π., Θεσσαλονίκη

13/03/2012
Αγαπητή Κατερίνα,

Το μωράκι σου έχει γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση και πρέπει αν δεν βελτιωθεί με απλές τεχνικές (μικρά και συχνά γεύματα, στάση ύπνου με υψωμένο το κεφάλι) τότε να αλλάξετε γάλα ή να δοθεί φαρμακευτική αγωγή.

Η θεραπεία δεν είναι πάντοτε απαραίτητη αλλά αν τα συμπτώματα είναι τόσο έντονα πρέπει να χορηγηθεί αγωγή.

Πνιγμός είναι σπάνιος σε αυτές τις περιπτώσεις.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
Διαβάστε επίσης:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP