Δυσκολία με το θηλασμό νεογνού

Απαντά η Βασιλική Δανηλάτου
Ιατρός Αιματολόγος MD, PhD
Επιμελήτρια Β' Αιμοδοσίας ΒΓΝΗ
Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια ΙΜΒΒ, ΙΤΕ
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
www.lactation.gr
Καλημέρα,
γέννησα ένα κοριτσάκι πριν από μια βδομάδα βάρους 2280, το θέμα μας είναι το εξής:

Το μωρό κάθε φορά που θηλάζει κλαίει επί μια ώρα πάνω στο στήθος και μετά το αδειάζει. Επίσης δεν πιάνει καθόλου την αριστερή θηλή.

Στο μαιευτήριο μου είπαν να μη το αφήνω πάνω από τρίωρο νηστικό γιατί γίνεται νωθρό έτσι και εγώ το ξυπνάω. Η θηλή είναι επίπεδη και δυσκολεύεται να την πιάσει. Τί με συμβουλεύετε;

Ιωάννα Ε., Πετρούπολη
30/03/2012


Αγαπητή Ιωάννα,

Δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίζετε πιστεύω ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να σας επισκεφτεί μία σύμβουλος γαλουχίας. Υπάρχουν πολλοί στην Αθήνα.

Θα σας βοηθήσει από κοντά στο πως να τοποθετείτε το βρέφος στο στήθος, θα εκτιμήσει πόσο αποτελεσματικά αδειάζει το μωρό το στήθος και στην περίπτωση που δεν τα καταφέρνει ίσως χρειαστεί να βγάζετε το γάλα σας με επαγγελματικό θήλαστρο.

Το μωράκι θα πρέπει να το θηλάζετε συχνά, τουλάχιστον 8-10 φορές την ημέρα. Οι πάνες του θα πρέπει να είναι 6-8 ούρα και 3-4 κενώσεις κίτρινες, μαλακές. Θα πρέπει επίσης σε περίπου 4-5 ημέρες από την έξοδο από το μαιευτήριο να ζυγιστεί το βρέφος.

Καλή συνέχεια

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP