Σταματάει η παραγωγή μητρικού γάλακτος με την εμφάνιση της περιόδου;

Απαντά 
η Συντακτική Ομάδα του ΜΘ
Από τη στιγμή που εμφανίζεται περίοδος μετά από πόσο καιρό σταματάει η παραγωγή γάλατος;
Δέσποινα Χ., Ηράκλειο
06/03/2012

Αγαπητή φίλη,
εξαρτάται από πολλούς παράγοντες το πότε ακριβώς θα αρχίσει και πάλι η έμμηνος ρήση μετά τον τοκετό, η επιστροφή της περιόδου όμως δεν επηρεάζει την πορεία του θηλασμού παρά μόνο τη γονιμότητά σας, οπότε και χρειάζεται προσοχή αν δεν επιθυμείτε μια νέα εγκυμοσύνη!

Υπάρχουν γυναίκες που αδιαθέτησαν για παράδειγμα στις 40 ημέρες και όμως συνέχισαν απροβλημάτιστα το θηλασμό του παιδιού τους για μήνες ή και χρόνια μετά, όπως εξίσου υπάρχουν και γυναίκες που δεν έχουν δει περίοδο για ένα, δύο ή και πλέον χρόνια ή ακόμη και μέχρι να σταματήσει τελείως ο θηλασμός! Όλες όμως οι περιπτώσεις είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού!

Αν τυχόν παρατηρηθεί μείωση στην παραγωγή, θα είναι προσωρινή. Επίσης, είναι μύθος πως μειώνεται η ποιότητα του μητρικού γάλακτος με την εμφάνιση της περιόδου.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
Διαβάστε ακόμη τα άρθρα: 

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP