Ας γιορτάσουμε τον θηλασμό με ένα Google Doodle!

Ας γιορτάσουμε τον θηλασμό με ένα Google Doodle!

Μέλος της ομάδας θηλασμού της Σάντα Κάρλα (Breastfeeding Task Force of Santa Clara) είχε μια καταπληκτική ιδέα, για τον πιο δημιουργικό τρόπο προώθησης του θηλασμού παγκοσμίως!

Πώς; με τη δημιουργία ενός Google Doodle για να τιμηθεί η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, 1-7 Αυγούστου 2012!

Φυσικά η ιδέα δεν άργησε να εξαπλωθεί στο διαδίκτυο από όλους τους φίλους του θηλασμού!

Τί είναι το Google Doodle;
Είναι σκετσάκια! Διασκεδαστικές, απρόσμενες και ορισμένες φορές αυθόρμητες αλλαγές που πραγματοποιούνται στο λογότυπο της Google. Αρχικά, τα σκετσάκια συνόδευαν συνήθως τις μεγάλες, γνωστές γιορτές. Σήμερα, τιμούν μια μεγάλη ποικιλία από εκδηλώσεις, επετείους, αργίες, και τον βίο διάσημων καλλιτεχνών, πρωτοπόρων και επιστημόνων.

Οι ιδέες για τα σκετσάκια προέρχονται από πάμπολλες πηγές, συμπεριλαμβανομένων και των χρηστών Google. 
Πώς το προτείνουμε στην Google;
Πώς μπορούμε να υποβάλουμε αυτή την καταπληκτική ιδέα προώθησης του θηλασμού στην ομάδα σκετς της Google; Απλά! Στέλνοντας στους Doodlers ένα αίτημα στη διεύθυνση proposals@google.com!!

Τhe more the better συνηθίζουν να λένε οι Άγγλοι και θα συμφωνήσουμε! Όσοι περισσότεροι στείλουν αυτή την πρόταση, τόσο το καλύτερο! Σίγουρα η ομάδα θα το σκεφτεί σοβαρά και… ίσως η ιδέα να πιάσει τόπο!!!

Οι Doodlers, oi σχεδιαστές της Google αναφέρουν: “Όταν επιλέγουμε ένα σκετς, μας ενδιαφέρει κυρίως να τιμήσουμε συναρπαστικά γεγονότα και επετείους που αντανακλούν το χαρακτήρα και την αγάπη της Google για την καινοτομία“.

Ας προτείνουμε λοιπόν στην Google να καινοτομήσει!! Με την ευκαιρία της φετινής επετείου των 20 χρόνων της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, να φτιάξει για όλους τους φίλους του θηλασμού αλλά και για τα εκατομμύρια των χρηστών της που την επισκέπτονται καθημερινά, να γίνει και αυτή “φιλική προς τα βρέφη” και να τιμήσει τον θηλασμό με ένα… “Baby Friendly Google Doodle”!!!

Δεν συμφωνείτε πως είναι ένας διασκεδαστικός και δημιουργικός τρόπος για να προωθηθεί παγκοσμίως ο μητρικός θηλασμός;

Εδώ είναι ένα δείγμα επιστολής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, όπως την ετοίμασε η ιατρική ομάδα του Ηygeia που διέδωσε το νέο! :

Dear Google Doodlers,
We, the breastfeeding support and promotion community, would be delighted to have a doodle, a “Baby Friendly” doodle for World Breastfeeding Week, 1-7 August 2012. World Breastfeeding Week is celebrated every year in over 176 countries around the world, and this year marks the 20th anniversary.
Thanks for considering this proposal.



Συμβολικός Διαγωνισμός!

To mitrikosthilasmos.com δεν θα μπορούσε παρά να αναλάβει δράση γι’ αυτή την εξαιρετική προσπάθεια και σας θέλουμε κοντά μας!

Δεν προτείνουμε απλά και μόνο να στείλετε κι εσείς ένα αίτημα στη Google… (εμείς το έχουμε στείλει ήδη!!) προτείνουμε όσοι έχετε την ευχέρεια και τη διάθεση να σχεδιάσετε προτάσεις για το επετειακό λογότυπο θηλασμού και να τα στείλουμε στους Doodlers! Μπορεί κάποιο να τους κινήσει το ενδιαφέρον και να είναι αυτό η αφορμή ,ώστε αυτή η υπέροχη ιδέα να γίνει πράξη!!!

Όπως και να ‘χει, -αν τελικά συγκεντρωθούν περισσότερες από μια σχεδιαστικές προτάσεις-, ανεξάρτητα από το τί θα γίνει με την Google και την απόφαση των σχεδιαστών της για την προβολή ενός Doodle αφιερωμένο στο θηλασμό… εμείς θα κάνουμε έναν συμβολικό διαγωνισμό με τα σχέδια που θα συγκεντρώσουμε!

Νικητές θα είναι όλοι οι συμμετέχοντες εφόσον θα κερδίσουν προσωπική ικανοποίηση αλλά και τον θαυμασμό και την αναγνώριση όλων που με αυτόν τον τρόπο θα έχουν βοηθήσει στην προσπάθεια προώθησης του μητρικού θηλασμού, όμως τιμητικά, το σχέδιο του δημιουργού που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους θα κερδίσει και ένα συμβολικό, αναμνηστικό βραβείο με το σχέδιο του!!

Με πάθος για τον μητρικό θηλασμό, ξεδιπλώστε το καλλιτεχνικό σας ταλέντο και στείλτε τα σχέδια σας (ψηφιακά ή ζωγραφικά αρχεία σε μορφή .jpg με μέγιστη διάσταση Α4 και μέχρι 7MB) μέχρι τις 30/4/12 στο mitrikosthilamos@gmail.com με την ένδειξη “Google Doodle”. Τα σχέδια θα προβάλλονται σε ειδική σελίδα, αφιερωμένη σε αυτή την προσπάθεια!


Δείτε τη δράση στο facebook

Η ομάδα σκετς της Google έχει δημιουργήσει πάνω από 1000 σκετσάκια για τις αρχικές σελίδες σε όλο τον κόσμο. Δείτε μερικά από αυτά, με θέμα το παιδί και την οικογένεια:

Labor Thanksgiving Day 2010
Children’s Day 2011 – Multiple Countries on Various Days
Children’s Day 2010 – Multiple Countries on Various Dates
National Children’s Day 2012

Δημοσίευση: 02/02/2012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *