Κουτιά εγκατάλειψης βρεφών

 Μόνο στο Σότσι εγκαταλείπονται περισσότερα από 100 βρέφη το χρόνο
Ειδικά κουτιά για την εγκατάλειψη βρεφών έκαναν την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα σε αρκετές πόλεις της Ρωσίας, εξαιτίας του ολοένα αυξανόμενου αριθμού νεογνών που εγκαταλείπονται από τους γονείς τους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδοτείται από ένα ειδικό ταμείο, προκειμένου οι γονείς να μην εγκαταλείπουν τα βρέφη σε σκουπιδοτενεκέδες, όπου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πεθάνουν, αλλά στο κουτί που, σύμφωνα με μαιευτήριο της πόλης Σότσι, είναι ένας χώρος ασφαλής, υγειονομικά ελεγμένος, έχει συγκεκριμένη θερμοκρασία, κλειδώνει και ελέγχεται από νοσοκομεία.

«Ένα παιδί έχει, έτσι, τη δυνατότητα να παραμείνει ζωντανό και υγιές» ανέφερε υπεύθυνος του μαιευτηρίου του Σότσι, πόλη όπου εγκαταλείπονται περισσότερα από 100 βρέφη το χρόνο.

Τα πρώτα κουτιά τοποθετήθηκαν στις πόλεις Σότσι, Νοβοροσίσκι και Άρμαβιρ.
Πηγή: enikos.gr

2 σχόλια :

Χρύσα ,  24/2/12 15:28  

τουλάχιστον δεν θα πεθαίνουν τα βρεφάκια....

Ανώνυμος ,  13/6/13 16:53  

Θα τρελαθω!Δεν μπορω να δεχτω ως μανα καμια εγκαταλειψη!Ειτε σε καδους ειτε σε κουτια!Οι γονεις αυτοι πρεπει να διωκονται ποινικα κ να σωφρονιστουν ετσι,ωστε να μην κανουν παιδια!Ντροπη κ αισχος!

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP