Ένα στήθος ή και τα δύο σε κάθε θηλασμό;

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC
Παρακαλώ χρειάζομαι τη βοήθεια σας γιατί έχω μπερδευτεί λίγο.

Το μωρό μου είναι 3 εβδομάδων και θηλάζω αποκλειστικά. Σε κάθε γεύμα του δίνω και από ένα στήθος. Νόμιζα ότι αυτό είναι το σωστό αλλά στο site σας είδα ότι πρέπει να δίνω σε κάθε γεύμα και από τα δυο στήθη για να ερεθιστούν και να παράγω αρκετό γάλα. Εγώ νόμιζα ότι πρέπει να αδειάζει το στήθος σε κάθε γεύμα γιατί στο τέλος το γάλα είναι πιο πλούσιο για το μωρό.

Βοηθήστε με σας παρακαλώ γιατί δε ξέρω αν κάνω καλά.

Ευχαριστώ
Γεωργία Μ., Αθήνα
15/02/2012

Η πρόσληψη βάρους του μωρού σας είναι πολύ καλή και δεν έχετε λόγο να ανησυχείτε.

Για το αν προσφέρουμε τον έναν ή τους δύο μαστούς, δεν υπάρχουν κανόνες που εφαρμόζονται σε όλες τις μητέρες και σε όλα τα μωρά.

Γενικά, αφήνουμε το μωρό να αποφασίσει πόσο γάλα θέλει να πιει από τον κάθε μαστό: προσφέρουμε τον έναν μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον του. Το σηκώνουμε μήπως θέλει να ρευτεί. Στη συνέχεια προσφέρουμε το δεύτερο μαστό, αν θέλει να συνεχίσει, το αφήνουμε μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον του. Αν δεν θέλει, έχει καλώς.

Κατά περίπτωση, μπορεί οι οδηγίες να διαφέρουν.

Καλή Συνέχεια
Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
Διαβάστε επίσης:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP