Μειώθηκε το γάλα στο ένα στήθος

Παιδίατρος,
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
Καλησπέρα σας,
γέννησα το μικρό μου κοριτσάκι στις 06/12/2012. Θηλάζω αποκλειστικά και δεν χρειάστηκε να δώσω καθόλου συμπλήρωμα.
Είχα μεγάλο πρόβλημα με πληγωμένες θηλές από το νοσοκομείο
ήδη και το αντιμετώπισα με το θήλαστρο. Ξεκίνησα να βγάζω γάλα με το θήλαστρο και με βοήθησε να ξεπεράσω το πρόβλημα. Τώρα τις μισές φορές την θηλάζω και τις υπόλοιπες της δίνω μπουκάλι με γάλα που έχω αντλήσει από το θήλαστρο.

Ενώ είχα γάλα κανονικά και από τα 2 στήθη εδώ και 2 εβδομάδες και κάτι, από το ένα έχει μειωθεί αρκετά. Δηλαδή από το ένα αντλώ 100-120 ml και από το άλλο 40-50ml κάθε 3-4 ώρες. Προσπαθώ και αφήνω το θηλάστρο πάνω ακόμα και εάν δεν έχει άλλο γάλα μήπως και ενεργοποιηθεί ξανά.

Είναι κάτι που μπορώ να κάνω;
Κωνσταντίνα Α., Χαλκίδα
03/02/2012

Aγαπητή φίλη,

τα περισσότερα πράγματα στη φύση είναι ασύμμετρα και έτσι και το κάθε στήθος έχει τη δική του (διαφορετική) παραγωγή.

Μην αγχώνεστε με τις ποσότητες που βγάζετε με τη βοήθεια του θηλάστρου μια και κανένα θήλαστρο δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο το μωρό σας.

Επίσης κατάλληλα για την αύξηση της παραγωγής είναι κυρίως τα ενοικιαζόμενα νοσοκομειακά θήλαστρα διπλής άντλησης και όχι το θήλαστρο προσωπικής χρήσης που χρησιμοποιείτε.

Βάλτε ως στόχο να επιστρέψει το μωρό σας στο στήθος για όλα τα γεύματα και με τη βοήθεια ειδικού ασκηθείτε στη σωστή τοποθέτηση του ώστε να αποφύγετε το επώδυνο πρόβλημα των πληγωμένων θηλών.

Καλή σας επιτυχία!

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
Διαβάστε επίσης:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP