Πότε ξεκινάμε την οδοντική φροντίδα των νηπίων;

Απαντά η Μαρία Ορφανίδου
Χειρουργός Οδοντίατρος
www.smiledesign.gr
Έχω μία κορούλα 19 μηνών έχει βγάλει σχεδόν όλα τα δόντια της και ήθελα να ρωτήσω πότε ενδείκνυται η επίσκεψη στον οδοντίατρο και πότε μπορεί να ξεκινήσει η περιποίηση των δοντιών της.

Ευχαριστώ
Βίκη Π., Αθήνα
16/02/2012

Μπορείτε άμεσα να αρχίσετε να καθαρίζετε τα δοντάκια της μικρής, εσείς η ίδια, με μια οδοντόβουρτσα κατάλληλη για το ηλικιακό στάδιο στο οποίο βρίσκεται (χωρίς οδοντόκρεμα) και να την αφήνετε μετά, να "καθαρίζει" μόνη της, με μια μορφή παιχνιδιού για να εξοικειώνεται με τις κινήσεις και την αίσθηση του βουρτσίσματος.

Η επίσκεψη στον οδοντίατρο για έλεγχο και συμβουλές, μπορεί να γίνει και τώρα ακόμα, αλλά συνήθως ξεκινάμε από τα 2 ή 3 χρόνια, εάν δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, εν τω μεταξύ.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
Διαβάστε επίσης:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP