Ασπίδα κατά του εκζέματος τα ω-3 στην εγκυμοσύνη

Τα λιπαρά οξέα στη μητρική διατροφή 
προστατεύουν τα παιδιά πριν καν γεννηθούν
Ερευνητές στην Αυστραλία υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση από εγκύους ω-3 λιπαρών οξέων είναι πιθανό να προστατεύουν αργότερα το παιδί από την εμφάνιση εκζέματος.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας μελέτησαν 706 εγκύους που είχαν οικογενειακό ιστορικό σε αλλεργίες.

Όπως διαπίστωσαν, τα παιδιά των γυναικών που κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης λάμβαναν συμπληρώματα ω-3 είχαν 30% μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν έκζεμα σε σχέση με τα παιδιά που οι μητέρες τους δεν λάμβαναν ω-3 στην εγκυμοσύνη.

Επίσης τα παιδιά των γυναικών που κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης κατανάλωναν ω-3 λιπαρά οξέα είχαν 50% μικρότερες πιθανότητες να αναπτύξουν δυσανεξία στο αυγό.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα περνούν από τον πλακούντα στο έμβρυο και επηρεάζουν το ανοσοποιητικό του σύστημα δημιουργώντας μια «ασπίδα» κατά του εκζέματος.

Επόμενο βήμα των ερευνητών είναι να διαπιστώσουν αν τα ω-3 έχουν ανάλογη ευεργετική δράση απέναντι στο άσθμα και την αλλεργική ρινίτιδα. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση British Medical Journal.

Πηγή: tovima
Image: notonadiet


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP