Πέθανε αγοράκι στη Θεσσαλονίκη πιθανά από τον ιό Η1Ν1

Δεν αποκλείεται ο θάνατος μικρού αγοριού που είχε προσβληθεί από επικίνδυνο ιό γρίπης στο Δήμο Θερμαϊκού της Θεσσαλονίκης να πρόκειται για τον θανατηφόρο ιό Η1Ν1 σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ματθαίο Τσούγκα.

Το μόλις 5,5 χρονών αγόρι μολύνθηκε στους πνεύμονες και άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Παρασκευής όταν υπέκυψε από ανακοπή καρδιάς.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή η μόλυνση συντελέστηκε την περασμένη Τρίτη. Ο ιός εξελίχθηκε μέσα σε τρεις ημέρες. Οι γονείς επισκέφθηκαν μαζί με το παιδί τους αρχικά ιδιωτικό γιατρό, στη συνέχεια το κέντρο υγείας Μηχανιώνας και από εκεί την κλινική Άγιος Λουκάς, όμως ήταν ήδη πολύ αργά.

Δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι ανησυχίας για τους συμμαθητές του άτυχου παιδιού καθώς ο ιός μεταδίδεται με σταγονίδια και όχι με την επαφή, σύμφωνα με τον κ. Τσούγκα.

Το γεγονός ερευνάται από την πανεπιστημιακή ιατρική κοινότητα. Ο λοιμωξιολόγος κ. Σοφός του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει εξετάσεις για προληπτικούς λόγους στην οικογένεια του άτυχου παιδιού.

Πηγή & φωτό: enikos.gr

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP