Δίκτυο Δράσης για τη Βρεφική Διατροφή - ΙΒFAN Ελλάδας

Είναι γνωστή η ύπαρξη του IBFAN - του Διεθνές Δικτύου Δράσης για την Βρεφική Διατροφή (International Baby Food Action Network) και του σημαντικού έργου που προσφέρει επί σειρά ετών.

Με χαρά σας ανακοινώνουμε πως πλέον και η χώρα μας θα έχει το δικό της Δίκτυο Δράσης για τη Βρεφική Διατροφή καθώς ιδρύεται η Μή Κυβερνητική Οργάνωση "ΙΒFAN Greece"!

Η πρώτη, ιδρυτική συνέλευση του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί
στα πλαίσια του 1ου μετεκπαιδευτικού σεμιναρίου μητρικού θηλασμού (δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ) που θα γίνει στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Ξάνθης την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου και ώρα 13:30 και απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής προς το κοινό.

Ο σύλλογος που συμβαδίζει με τα πρότυπα του Διεθνές Δικτύου Δράσης για την Βρεφική Διατροφή, έχει σκοπό την υπεράσπιση του δικαιώματος των βρεφών και των μικρών παιδιών να θηλάζουν, όπως και το δικαίωμα των γονιών να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με την βρεφική διατροφή οι οποίες θα είναι σύμφωνες με την επιστημονική γνώση και ανεξάρτητες από κερδοσκοπικούς σκοπούς.

Επίσης υιοθετεί πλήρως τις Επτά Αρχές του IBFAN, οι οποίες είναι:
 1. Το δικαίωμα των βρεφών στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο υγείας.
 2. Το δικαίωμα των οικογενειών σε επαρκή τροφή.
 3. Το δικαίωμα των γυναικών να θηλάζουν και να κάνουν ενημερωμένες επιλογές που ακολουθούν επιστημονικά κριτήρια σχετικά με τη διατροφή του μωρού τους.
 4. Το δικαίωμα των γυναικών για πλήρη υποστήριξη, ώστε να θηλάσουν επιτυχώς και να ακολουθήσουν σωστές πρακτικές στη βρεφική διατροφή.
 5. Το ανθρώπινο δικαίωμα για υπηρεσίες υγείας που ανταποκρίνονται στις βασικές τους ανάγκες.
 6. Το δικαίωμα των επαγγελματιών υγείας και των καταναλωτών σε συστήματα υγείας που είναι ελεύθερα από εμπορικές πιέσεις.
 7. Το δικαίωμα των ανθρώπων να οργανώνονται σε διεθνή σύμπραξη ώστε να διασφαλίζουν αλλαγές που προστατεύουν την υγεία τους.
Στόχοι του ελληνικού Δικτύου (μεταξύ άλλων) είναι:
 • Η προστασία του μητρικού θηλασμού και την υγείας παιδιών και μητέρων στην Ελλάδα και η συμβολή στην βελτίωση των πρακτικών σίτισης για τα βρέφη και τα μικρά παιδιά. 
 • Η συμβολή στην προώθηση και υποστήριξη του μητρικού θηλασμού στη χώρα, όπως συνιστάται από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.
 • Η συμβολή στον συστηματικό, συνεχή και τακτικό έλεγχο της τήρησης του Διεθνούς Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος και των επακόλουθων σχετικών Αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στην Ελλάδα.
 • Η συμβολή στο συστηματικό και συνεχή έλεγχο της τήρησης της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, αναφορικά με τη διατροφή και την υγεία του παιδιού. 
Περισσότερες πληροφορίες για το σύλλογο, τις δραστηριότητές του αλλά και την εγγραφή μελών, προσεχώς από την επίσημη ιστοσελίδα του "ΙΒFAN Ελλάδας"


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP