Πώς μπορώ να αυξήσω την ποσότητα του γάλακτος;

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC
Θηλάζω πάνω από τρεις μήνες. Όλα πήγαιναν πολύ καλά μέχρι το μήνα που έπαθα μια φλεγμονή στο στήθος και φοβήθηκα ότι θα έκοβα το θηλασμό. Από τότε το γάλα μου μειώθηκε.

Σε αυτό καταλήγω επειδή το μωρό σε κάθε γεύμα τρώει και από τα δύο στήθη, πεινάει πιο συχνά και τα στήθη μου τα νιώθω σχεδόν άδεια. Τρώει το πολύ 10-15 λεπτά και κάποιες φορές κλαίει αμέσως μετά το θηλασμό. Τότε του δίνω συμπλήρωμα.

Κάνω σωστά; Πώς μπορώ να αυξήσω την ποσότητα του γάλακτος; Το βάζω σε κάθε γεύμα στο στήθος και λογικά θα έπρεπε να έχω ποσότητα που να αρκεί στο μωρό αλλά αυτό δεν συμβαίνει.

Τον 3ο μήνα έβαλε 500γρ. και ψήλωσε 4 πόντους, είναι καλά;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Ιωάννα Μ., Λέσβος
27/01/2012

Γεια σας,

Το μωρό σας αναπτύσσεται πολύ καλά κάνοντας μόνο οκτώ γεύματα το 24ωρο. Η πλειοψηφία των μωρών κάνει περισσότερα γεύματα.

Το συμπλήρωμα που δίνετε είναι πολύ λίγο και σίγουρα δεν χρειάζεται. Όταν το μωρό κλαίει, απλώς βάλτε το στην άλλη πλευρά, κάνετε κάθε φορά όσες εναλλαγές χρειάζεται για να ικανοποιηθεί το μωρό.

Το συνολικό βάρος των τριών μηνών είναι ικανοποιητικό και δεν έχετε λόγο να ανησυχείτε.

Καλή συνέχεια

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
Διαβάστε επίσης:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP