Κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας στα χέρια της αστυνομίας. Στη δημοσιότητα τα ονόματα των συλληφθέντων

Τρεις μήνες διήρκεσε σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας η πανευρωπαϊκή επιχείρηση σε όλη την Ευρώπη, υπό την Europol, που έφερε στο φως ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας στην Ευρώπη.

Η ΙΚARUS είναι μια οπό τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, επιφέροντας πλήγμα στα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας, με εκατοντάδες συλλήψεις και κατασχέσεις σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Εν προκειμένω, με την αυτόφωρη διαδικασία συνελήφθησαν εννέα άτομα, σε διάφορες περιοχές στην Αθήνα, Πειραιά, Άρτα, Κέρκυρα και Ηράκλειο Κρήτης, ενώ για ακόμη πέντε, σχηματίστηκαν ανάλογες αυτοτελείς δικογραφίες.

Οι Αρχές εντόπισαν "θησαυρό"
Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις και εκτεταμένες διαδικτυακές ψηφιακές έρευνες πραγματοποίησε, το τελευταίο τρίμηνο, η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής επιχείρησης ΙΚΑRUS, που συντονίστηκε από τη ΕUROPOL, για την καταπολέμηση της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ΙΚΑRUS, πραγματοποιήθηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ψηφιακή έρευνα και εντοπίστηκαν, στο διαδικτυακό πρόγραμμα ανταλλαγής ψηφιακών αρχείων "eDonkey", τα ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών, που κατείχαν αρχεία-βίντεο υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Οι κάτοχοι του υλικού αυτού το διακινούσαν και το διέθεταν στο διαδίκτυο, ενώ μεταξύ των άλλων εντοπίστηκαν και Έλληνες χρήστες.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκαν σχετικές διατάξεις και βουλεύματα άρσης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών.

Για την διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε, από ειδικευμένους Αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και χώρους εργασίας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκαέξι σκληροί δίσκοι Η/Υ και έντεκα φορητοί Η/Υ, που περιείχαν πλήθος αρχείων με ιδιαίτερα σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, χωρητικότητας άνω των 14.000 GB.

Συνελήφθησαν εννέα άτομα
Κατά την διάρκεια των ερευνών και επιχειρήσεων, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, εννιά άτομα, (οκτώ ημεδαποί και ένας υπήκοος Γαλλίας), σε Αθήνα, Πειραιά, Άρτα, Κέρκυρα και Ηράκλειο Κρήτης.

Οι εννέα συλληφθέντες κατηγορούνται για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, ενώ για πέντε ακόμα άτομα σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες, με τις ίδιες κατηγορίες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές, ενώ οι δικογραφίες, που σχηματίστηκαν αυτοτελώς υποβλήθηκαν αρμοδίως.

Στη δημοσιότητα τα ονόματα των συλληφθέντων
Τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των συλληφθέντων διέταξαν οι εισαγγελείς Αθήνας, Ρόδου και Ηρακλείου Κρήτης, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.
Πρόκειται για τους:
  • Μιχαηλίδη Μιχαήλ του Χαράλαμπου και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1945 στον Πειραιά, συνταξιούχο.
  • Δουλκερίδη Χρήστο του Φωτίου και της Μαρίας, που γεννήθηκε το 1982 στο Μαρούσι, φοιτητή.
  • Βασιλείου Βασίλειο του Δημοσθένη και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα, οδηγό σχολικού λεωφορείου.
  • Δανιήλ Παναγιώτη του Ευστρατίου και της Αθανασίας, που γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα, ιδιωτικό υπάλληλο.
  • Ίτσιο Απόστολο του Σωτηρίου και της Αθανασίας, που γεννήθηκε το 1977 στη Θεσσαλονίκη, επιχειρηματία.
  • Μουστάκη Θεόδωρο του Δημητρίου και της Σεβάσμιας, που γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα, επιχειρηματία.
  • Giller Τardy του Gaston και της Genevieve , που γεννήθηκε στη Γαλλία το 1947, τέως διπλωματικό υπάλληλο.
  • Χονδρογιάννη Γεώργιο του Κωνσταντίνου και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1965 στο Ηράκλειο Κρήτης, Αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας
  • Πατέλη Δημήτριο του Κωνσταντίνου και της Ζαχαρένιας, που γεννήθηκε το 1973, άεργο.
Πηγή: news247
Image: senseslost

1 σχόλια :

Ανώνυμος ,  19/1/12 22:29  

τον δευτερο τον εβαλα και στο σπιτι μου;;;ευτυχως οχι για πολυ και οχι μονος με το κοριτσακι μου!!!!φοιτητης στα Χανια....τον γνωρισα οταν εγινα μαρτυρας σε ενα ατυχημα που ειχε...οσο σκεφτομαι οτι του εδωσα τις πρωτες βοηθειες να μην πεθανει απο αιμορραγια...ισως αυτο με εσωσε... και μου ειχε κανει εντυπωση που ειχε τοση αγαπη για τα παιδακια...ευτυχως που δεν κρατησαμε επαφη!!!!Θεε μου!!!!!εμεινα κοκκαλο!!!!!!αρρωστησα!!!πως να εμπιστευτεις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

ΠΑΡΑΜΥΘΗΜΑΤΑ της Αφροδιτης Κλεινακη

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP