Πόση ώρα πρέπει να θηλάζω το νεογνό;

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC
Γεια σας,
θα ήθελα πρώτα απ όλα να σας συγχαρώ για την πολύ καλή δουλεία που κάνετε.

Έχω ένα κοριτσάκι 10 ημερών το οποίο το θηλάζω από τότε που γεννήθηκε χωρίς να της έχω δώσει καθόλου ξένο γάλα. Απλά αναρωτιέμαι για το πόση ώρα θα πρέπει να την θηλάζω.
Στην αρχή στο μαιευτήριο μου είπαν να την βάζω σε κάθε στήθος 10 λεπτά ανα 3ωρο. Κι έτσι και έκανα, αλλά πιστεύω πως όσο μεγαλώνει θα πρέπει να θέλει παραπάνω χρόνο.

Είναι πολύ ήσυχη, κλαίει σπάνια, ξυπνάει κάθε 3 ώρες, μπορεί και νωρίτερα καμιά φορά, τρώει περίπου 20 λεπτά με 30 ώρα στο σύνολο και ξανακοιμάται. Όταν τρώει όμως, ακούω πως καταπίνει και γενικά έχω πολύ γάλα, (καμιά φορά από την πολύ ροή βήχει το καημένο γιατί κρύβεται από το πολύ ρούφηγμα) οπότε πιστεύω πως χορταίνει.

Και λερώνει περίπου 3-4 μπορεί και 5 φορές την ημέρα (εκτός τα τσίσα της). Σταματάει μόνη της και αποκοιμιέται μόλις περάσει μισή ώρα, κάποιες φορές τρώει περισσότερο κάποιες φορές λίγο λιγότερη ώρα.

Επειδή είμαι πρωτάρα και λίγο αγχωμένη με το θέμα του φαγητού και δεν θέλω με τίποτα να της δώσω κανένα συμπλήρωμα και ακούω πως τα άλλα μωρά τρώνε περισσότερη ώρα, ήθελα να σας συμβουλευτώ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.
Κωνσταντίνα Τ., Ηράκλειο Κρήτης
25/01/2012

Γεια σας και να σας ζήσει,

Ο θηλασμός θα πρέπει να είναι ελεύθερος και ανεμπόδιστος όλο το 24ωρο. Δηλαδή το μωρό θηλάσει όσο συχνά θέλει και για όση ώρα θέλει κάθε φορά.

Καλή συνέχεια
Στείλτε νέο ερώτημα
προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"


Γνωρίστε την υποστηρικτική μας ομάδα
"Απανταχού θηλάζουσες"

Διαβάστε επίσης:

Ευχαριστούμε που επιλέγετε το "Μητρικός θηλασμός - Μητέρα & Παιδί" για την ενημέρωσή σας.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP