Υγιή παιδιά "μεγαλώνουν" γερούς γονείς!

H τωρινή κατάσταση της υγείας των παιδιών συνιστά προγνωστικό δείκτη για τη μελλοντική υγεία των γονιών σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα!

Οι ερευνητές μελέτησαν περίπου 850 παιδιά με μέση ηλικία 12 ετών και τα επαναξιολόγησαν μετά από 26 χρόνια, ενώ παράλληλα συνέκριναν την υγεία των γονιών τους, οι οποίοι είχαν πλέον μέση ηλικία 66 ετών.

Συμπέραναν πως αν τα παιδιά έχουν υψηλή χοληστερόλη ή αρτηριακή πίεση, τότε είναι πιθανό ότι οι γονείς τους θα αντιμετωπίσουν αυξημένο κίνδυνο καρδιολογικού προβλήματος ή διαβήτη τις επόμενες δεκαετίες.

Σε περίπου τις μισές οικογένειες (ποσοστό 47%) ένας από τους δύο γονείς είχε πάθει έμφραγμα, εγκεφαλικό ή είχε εμφανίσει άλλο αρτηριακό πρόβλημα, ενώ πάνω από ένας στους τρεις (ποσοστό 37%) είχε εμφανίσει διαβήτη.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι γονείς είχαν περίπου διπλάσιο κίνδυνο να πάθουν έμφραγμα ή εγκεφαλικό πρόωρα, έως την ηλικία των 60 ετών, εάν τα παιδιά τους είχαν υψηλή αρτηριακή πίεση στην ηλικία των 12 ετών.

Γενικότερα, οι πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων στους γονείς σε οποιαδήποτε ηλικία ήταν μεγαλύτερες, εάν το παιδί στα 12 του είχε υψηλή «κακή» χοληστερόλη (LDL) ή υψηλά τριγλυκερίδια. Επίσης όταν τα παιδιά ήταν παχύσαρκα, ήταν διπλάσιες οι πιθανότητες οι γονείς να πάθουν διαβήτη ή να εμφανίσουν υψηλή πίεση στη μέση ηλικία.

Έτσι, σύμφωνα με τους ερευνητές, η παρακολούθηση της υγείας των παιδιών δεν είναι σημαντική μόνο για τα ίδια, αλλά μπορεί να παρέχει χρήσιμες ενδείξεις για το πώς θα εξελιχθεί μελλοντικά η υγεία των γονιών τους, ιδίως αν οι τελευταίοι αποφεύγουν ή ξεχνούν να κάνουν περιοδικά «τσεκ-απ».

Πηγή: amna
Image: dragoncarps


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP