Γεννήθηκαν δυο παιδιά σε ένα σώμα

Σοκ προκαλεί ένα μωρό βάρους 4.490γρ που γεννήθηκε με δύο κεφάλια στην πόλη Anajas στη Βραζιλίας.

Η μητέρα, η 25χρονη  Μαρία ντε Ναζάρε, η οποία ζει σε μια απομακρυσμένη περιοχή της χώρας, δεν έκανε κανένα υπερηχογράφημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, μόνο τελευταία είχε ενημερωθεί πως κυοφορούσε δίδυμα.

Μόλις λίγη ώρα πριν τον τοκετό, οι γιατροί την ενημέρωσαν πως το ένα εκ των δύο εμβρύων τελικά
δεν είχε αναπτυχθεί σωστά και πως λόγω της "ανωμαλίας" αποφάσισαν να προχωρήσουν με καισαρική τομή.

"Ήταν μεγάλη έκπληξη όταν διαπιστώσαμε ότι το νεογέννητο έχαιρε άκρας υγείας! Παρ' όλες τις δυσκολίες καταφέραμε να σώσουμε και το μωρό και την μητέρα" δήλωσε η γιατρός που διενήργησε την εγχείρηση.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, όλα τα ζωτικά όργανα του μωρού δεν παρουσιάζουν καμία απολύτως ανωμαλία. Μετά από ελέγχους, βρέθηκε πως το αγοράκι έχει δύο τέλεια διαμορφωμένα κεφάλια με ξεχωριστούς εγκεφάλους, δυο σπονδυλικές στήλες, αλλά μια μόνο καρδιά, όπως και πνεύμονες, συκώτι και λεκάνη.

Η νεαρή μητέρα πάντως, θεωρεί πως έχει δύο παιδιά, τον Εμάνοελ και Χέσους όπως τα ονόμασε, τα οποία θηλάζει από την πρώτη στιγμή και παρότι ζήτησε να τα πάρει αμέσως στο σπίτι της, χρειάστηκε πρώτα να μεταφερθούν με αεροσκάφος-ασθενοφόρο σε ειδικό νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Μπέλεμ της επαρχίας Πάρα, για νέες εξετάσεις και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο μέσα στην εβδομάδα.

Αξίζει να αναφερθεί πως ένα παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και πέρυσι στη Βραζιλία, τότε όμως, το μωρό που είχε γεννήσει 27χρονη Σουέλι Φερέιρα στην επαρχία Παράιμπα, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας όταν ο ένας από τους δυο εγκεφάλους δεν οξυγονωνόταν σωστά και τελικά έχασε τη μάχη με τη ζωή.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP