Τί να κάνω που δεν χορταίνει με το μητρικό γάλα;

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου Παιδίατρος MB ChB MRCPCH Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Καλημέρα!
Το μωράκι μου είναι 11 ημερών και προσπαθώ από την 1η μέρα να τον θηλάσω...

Παρόλο που δεν είχα κανένα πρόβλημα με τις θηλές και το μωρό έχω πρόβλημα με την ποσότητα του γάλατος μου που εμφανώς δεν χορταίνει το μωράκι μου...

Τον βάζω συνολικά 40 λεπτά περίπου στο στήθος μου (20 και 20) και με το που σταματάει και τον βάζω για ύπνο σε ένα δεκάλεπτο αρχίζει το κλάμα πιπιλώντας τα πάντα...

Έβγαλα με το θήλαστρο 2 φορές με γεμάτο στήθος για να δω πόσο περίπου έχω και είχα περίπου 30 μλ και τις 2 φορές (αντλώντας και από τα 2 στήθη).

Εδώ και 5 μέρες του δίνω πρώτα το στήθος και μετά συμπλήρωμα 60 ml το οποίο το εξαφανίζει σε χρόνο ρεκόρ, μάλιστα χτες το βράδυ μετά από συμβουλή της παιδιάτρου του έδωσα 90ml για να δούμε αν του φτάνουν και τα 60 και τα ήπιε πάλι όλα.

Συγγνώμη για την μακροσκελή ερώτηση, θα περιμένω με αγωνία απάντηση για το τί μπορώ να κάνω. Θέλω να θηλάσω το μωράκι μου αλλά δεν θέλω να μη χορταίνει κιόλας!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Χριστίνα Ν., Θεσσαλονίκη

20/12/2011

Αγαπητή Χριστίνα, Να σου ζήσει!

Αν συνεχίσεις έτσι δυστυχώς πολύ σύντομα θα σταματήσεις να θηλάζεις. Όταν το μωρό κλαίει και ζητά και άλλο γάλα να το βάζεις ξανά στο στήθος.

Κανένα θήλαστρο δεν μπορεί να σου δείξει πόσο γάλα έχει το στήθος σου αφού δεν είναι τόσο καλό όσο το μωρό και αφού το στήθος δεν είναι μπουκάλι που όταν αδειάσει πρέπει να το ξαναγεμίσεις.

Το μητρικό γάλα παράγεται συνέχεια και το μόνο που χρειάζεται για να αυξήσει την παραγωγή είναι να αυξηθεί η διέγερση του μαστού αδειάζοντας το.  Αν εσύ δίνεις στο μωρό σου όλο και περισσότερο γάλα με το μπουκάλι το οποίο τρέχει υπερβολικά γρήγορα και το μωρό το καταβροχθίζει πριν καν καταλάβει ότι τρώει, τότε το στήθος σου παίρνει το μήνυμα ότι δεν χρειάζεται να παράξει άλλο γάλα.

Ακολούθησε τις συμβουλές για επαναγαλακτισμό όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Καλή επιτυχία!

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP