Τί θεωρείται βρεφική δυσκοιλιότητα;

Παιδίατρος,
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
Γεια σας και συγχαρητήρια για τη σελίδα σας.
Έχω μια κορούλα 12 μηνών. Τη θήλαζα αποκλειστικά μέχρι σχεδόν 6,5 μηνών και μετά παράλληλα με στέρεες τροφές.

Μέχρι την εισαγωγή των στέρεων τροφών οι κενώσεις της ήταν συχνές και αραιές. Όταν ξεκινήσαμε τις στέρεες, έγιναν πιο σκληρές και μάλιστα στην αρχή πονούσε και έκλαιγε στη διάρκεια των κενώσεων.

Σταμάτησα να της δίνω μπανάνα, ρυζάλευρο -αν και της το έδινα με δικό μου γάλα- πατάτα καρότο, ενώ της έβαζα και της βάζω ακόμα πάντα στη φρουτόκρεμα ακτινίδιο -το καλοκαίρι και σύκο.

Σιγά σιγά πήγαινε καλύτερα ως προς τον πόνο τουλάχιστον γιατί οι κενώσεις της εξακολουθούν και είναι σκληρές
και σφίγγεται άλλοτε λιγότερο άλλοτε περισσότερο, ενώ τις έχω εισάγει ξανά σε μικρές όμως ποσότητες αυτά που είχα αρχικά αποκλείσει.

Καθημερινά έχει 2-3 κενώσεις. Από τον ένατο μήνα τη θηλάζω μόνο πρωί και βράδυ. Τρώει κανονικά γύρω στις 11 τη φρουτόκρεμα, στις 2:30-3 το μεσημεριανό (ή κοτόπουλο ή μοσχάρι ή ψάρι με πολλά λαχανικά και όσπρια) και το απόγευμα βρασμένο κουάκερ με μήλο, αχλάδι και 2 κουταλάκια γιαούρτι στραγγιστό.

Γενικά είναι πολύ συνεργάσιμη στο φαγητό. Νερό προσπαθώ να της δίνω και πορτοκαλάδα για επιπλέον υγρά αλλά δεν πίνει και πάρα πολύ, όμως έχει αρκετά βρεγμένες πάνες και τα ούρα της είναι διαφανή.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν θεωρείται αυτό δυσκοιλιότητα, πού οφείλεται και τι πρέπει να κάνω.

Σας ευχαριστώ
Αργυρώ Α., Νίκαια Αττικής
18/12/2011

Aγαπητή φίλη,

θεωρούμε ότι ένα παιδί έχει δυσκοιλιότητα όχι μόνο όταν έχει σπάνια κενώσεις αλλά και όταν οι κενώσεις είναι σκληρές, όπως στη περίπτωση του μωρού σας.

Πολύ σωστά της δίνετε διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και δημητριακά. Αυξήστε τα λαδερά στη διατροφή της και συνεχίστε να θηλάζετε μια και ο θηλασμός προσφέρει φυσικά προβιοτικά στο παιδί.

Για πληρέστερη ενημέρωση απευθυνθείτε στο παιδίατρο σας.


Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP