Θηλασμός νεογέννητου


Απαντά η Lauri-Ann Robertson
Μοριακός Βιολόγος BSCM
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Ειδικός Ολιστικής Οικογενειακής Υγείας CHHC
www.familywellness.gr 
Καλησπέρα σας,
γέννησα πρόσφατα πριν 6 ήμερες.

Το μωρό την ημέρα είναι πιο ήσυχο, κοιμάται πιο πολύ, αντιθέτως το βράδυ πχ εχθές κάθε 1 ώρα ξύπναγε. Η αλήθεια είναι όμως ότι τρώει μόνο για 5 το πολύ 10 λεπτά μετά αποκοιμιέται.

Τί ακριβώς κάνω λάθος και γίνεται αυτό το πράγμα;

Ευχαριστώ πολύ.
Ζωή Γ., Θεσσαλονίκη
11/12/2011


Zωή,

Το μωρό σου είναι πολύ μικρό για να καταλάβει τη μέρα και τη νύχτα και δεν πρόκειται να έχει ένα προβλέψιμο πρόγραμμα για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Είναι πολύ πιθανό ότι δεν κάνεις τίποτε λάθος, αλλά πάντοτε είναι καλή ιδέα για τις πρώτες 1-2 εβδομάδες, να δει το νεογέννητο να θηλάζει κάποιος/α ΙΒCLC, για να αποφεύγονται σχετικά προβλήματα.

Ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση ενός επιτυχημένου θηλασμού, όπως έχει αποδειχθεί σε μελέτες, είναι να δει τη μητέρα και το μωρό τις πρώτες 10 μέρες ένας ειδικός θηλασμού.

Υπάρχουν πολλές IBCLC στην Θεσσαλονίκη και θα σου συνιστούσα ένθερμα να οργανώσεις μια επίσκεψη με μια από αυτές, προκειμένου να εξασφαλίσεις μια καλή αρχή με τον θηλασμό και να αποφύγεις προβλήματα αργότερα.

Κατά την πέμπτη ημέρα, ένα νεογέννητο μωρό θα πρέπει να θηλάζει αποτελεσματικά 8 με 12 φορές στο 24ωρο και να έχει το ελάχιστο 3 καλές, κίτρινες κενώσεις τη μέρα.


Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP