Εμβόλια και ανοσολογική δράση του μητρικού γάλακτος

Απαντά η Lauri-Ann Robertson
Μοριακός Βιολόγος BSCM
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Ειδικός Ολιστικής Οικογενειακής Υγείας CHHC
www.familywellness.gr 
Η κόρη μου είναι 14 μηνών και σε πρόσφατη συζήτηση για το αμφιλεγόμενο εμβόλιο MMR με μία φίλη μου, μου είπε ότι η παιδίατρος της και η γυναικολόγος της, της είπαν "ότι από την στιγμή που κάνουμε το πρώτο εμβόλιο στο παιδί μας τα αντισώματα που παίρνει το μωρό από τον θηλασμό, παύουν να λειτουργούν!

Θα ήθελα να μου πείτε αν ισχύει κάτι τέτοιο!

Θηλάζω ακόμη την κορούλα μου και θα συνεχίσω, πιστεύοντας ότι κάνω το καλύτερο και εμπλουτίζω τον οργανισμό της με αντισώματα!

Τί γίνετε τελικά;
Κατερίνα Χ., Κόρινθος
16/10/2011

Kατερίνα,

Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση.

Είμαι σίγουρη ότι θα χαρείς να μάθεις ότι υπάρχουν μελέτες που έδειξαν ότι η προσδοκώμενη ανοσολογική απάντηση, δηλαδή η προστασία του παιδιού μετά τα εμβόλια είναι στην πραγματικότητα αυξημένη σε μωρά που θηλάζουν σε σύγκριση με εκείνα που τρέφονται με συνθετικό γάλα.

Αυτή η αυξημένη ανοσολογική απάντηση στα μωρά που θηλάζουν συνεχίζεται ακόμη και μετά τον θηλασμό.

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο εμβολιασμός θα μπορούσε να έχει αρνητική δράση στην ανοσολογική δράση του μητρικού γάλακτος, η οποία περιλαμβάνει: αντισώματα και διάφορους άλλους προστατευτικούς παράγοντες έναντι των λοιμώξεων, ενώ φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο και στην ανάπτυξη του ανοσολογικού συστήματος του μωρού (στον θύμο αδένα).

Kαλή συνέχεια.Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP