Παιδιά και ιώσεις: Προσοχή στα συμπτώματα

Ο χειμώνας είναι η εποχή που κάνουν την εμφάνισή τους πολλών ειδών ιώσεις και κρυολογήματα. Κατά τη διάρκεια μιας ίωσης, το παιδί μπορεί να παρουσιάσει ποικίλα συμπτώματα, τα οποία, όμως, αρχίζουν να ατονούν, καθώς ο ιός κάνει τον κύκλο του.

Σε περίπτωση που τα συμπτώματα επιμένουν, θα πρέπει το παιδί να εξετασθεί από γιατρό. Ποια, όμως, είναι τα συμπτώματα που πρέπει να μας ανησυχούν;

Κακή διάθεση και υπνηλία, που επιμένουν, ακόμα και όταν έχει πέσει ο πυρετός. Το παιδί δεν σηκώνεται, δεν παίζει ή κοιμάται συνέχεια.

Πονοκέφαλος: θα πρέπει να εξεταστεί ξανά από γιατρό εάν ο πονοκέφαλος είναι έντονος, δεν περνάει με το αντιπυρετικό, όταν υποχωρεί ο πυρετός ή ταυτόχρονα έχει και εμετούς.

Εξάνθημα (κοκκινίλες ή σπυριά στο σώμα): σε περίπτωση που το παιδί, ενώ έχει πυρετό, εμφανίσει εξάνθημα, θα πρέπει οπωσδήποτε να εξετασθεί αμέσως από γιατρό.

Αν έχει συχνούς εμετούς, επικοινωνήστε με τον γιατρό.

Πηγή & φωτό: sigmalive
___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP