Θυροξίνη και μητρικό γάλα

Απαντά ο Στέλιος Ι. Γρηγοράκης
Ενδοκρινολόγος MD, Phd
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
www.familywellness.gr
Το ερώτημά μου αφορά την κουνιάδα μου.

Έχει ένα μωράκι 20 ημερών και θηλάζει. Ωστόσο επειδή έχει θέμα με τον θυρεοειδή και παίρνει θυροξίνη ο ενδοκρινολόγος της είπε ότι θα πρέπει να κόψει το θηλασμό μετά από λίγο καιρό γιατί η θυροξίνη περνάει στο μητρικό γάλα και στο μωρό.Της έχει μειώσει τη δόση του φαρμάκου που παίρνει για να θηλάσει και πρέπει κάποια στιγμή να το αυξήσει πάλι.

Και ρωτώ: Επηρεάζει η θυροξίνη το μητρικό γάλα και το μωρό;


Στέλλα Α., Χαλκίδα

09/11/2011


Αγαπητή κυρία,

Αυτό το θέμα έχει προ πολλού λυθεί.

Η θυροξίνη είναι γνωστό ότι διέρχεται στο μητρικό γάλα σε απειροελάχιστες ποσότητες και επομένως δεν επηρεάζει καθόλου το νεογνό.

Η θυροξίνη που λαμβάνει η μητέρα που θηλάζει, ανήκει στην κατηγορία L1, δηλαδή στα ασφαλέστερα για το νεογνό φάρμακα και επομένως σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να διακοπεί ο θηλασμός.Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP