Μετά από αποθηλασμό έχω ακόμη γάλα στο στήθος

Απαντά η συντακτική ομάδα του
mitrikosthilasmos.com
Καλησπέρα σας,
Από όταν ο μικρός μου έγινε 10 μηνών τον θήλαζα μια φορά την ημέρα (επέστρεψα και στη δουλειά) και σταδιακά μέρα παρά μέρα. Στον 11ο μήνα κάθε δυο μέρες και δυο βδομάδες τώρα (είναι 12 μηνών) το έχουμε σταματήσει (πίνει μόνο ξένο). Μέχρι 9 μηνών έπινε μόνο μητρικό γάλα.

Το θέμα είναι πως ενώ δεν νιώθω καθόλου πρήξιμο στο στήθος μου, ούτε να κατεβαίνει γάλα, αν το πιέσω ελαφρά αμέσως βγάζει.

Πρέπει να πάρω χάπια για να κοπεί τελείως ή είναι φυσιολογικό και θα σταματήσει από μόνο του;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων,
Όλγα Δ., Αθήνα
19/11/2011

Φίλη Όλγα,

συγχαρητήρια για τους τόσους μήνες θηλασμού σου και τη φυσική, σταδιακή διακοπή του!

Είναι φυσιολογικό εφόσον δεν υπάρχει πια ζήτηση, να μειώνεται η παραγωγή άρα να μη νιώθεις ούτε πρήξιμο στο στήθος σου ούτε και γάλα να κατεβαίνει!

Το ότι πιέζεις το στήθος σου κι ακόμη βγάζει γάλα, είναι επίσης φυσιολογικό και δεν πρέπει ούτε να σε ανησυχεί ούτε χρειάζεται να πάρεις χάπια! Θα σταματήσει μόνο του όπως συμβαίνει σε όλα τα θηλαστικά, ακόμη κι αν περάσουν αρκετές εβδομάδες μετά τον αποθηλασμό!


Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP