Ο νούμερο 7 δισεκατομμύρια κάτοικος της γης!

Μωρό κατάφερε να «εκτοξεύσει»
τον πληθυσμό της γης στα 7 δις!
Τυχερό είναι ένα μωρό στις Φιλιππίνες, αφού χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα κατάφερε να «εκτοξεύσει» τον πληθυσμό της γης στα 7 δισεκατομμύρια.

Πρόκειται για την νεογέννητη Ντανίκα Μέι Καμάτσο από τις Φιλιππίνες, η οποία γεννήθηκε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και ζυγίζει μόλις 2,5 κιλά. Το κοριτσάκι επέλεξε ο ΟΗΕ να είναι σύμβολο αυτού του πληθυσμιακού ορόσημου.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι ο νούμερο 7 δισεκατομμύρια κάτοικος της γης» δήλωσε η μητέρα της, Καμίλ Νταλούρα.
Το όνομα Ντανίκα σημαίνει "πρωινό αστέρι" και είναι το δεύτερο παιδί της οικογένειας. Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν κηρύξει την 31η Οκτωβρίου ως την ημέρα των "Επτά Δισεκατομμυρίων" σε μια προσπάθεια να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου στην αύξηση του πληθυσμού.

Ωστόσο, ανεξάρτητοι δημογράφοι έχουν εκφράσει όσον αφορά τη μεθοδολογία, λέγοντας ότι αυτό το νούμερο είναι πιθανότερο να έρθει του χρόνου και όχι φέτος.

Ο ΟΗΕ «δέχεται πολιτικές πιέσεις να αγνοήσει την αβεβαιότητα και να δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες» έγραφε στο περιοδικό New Scientist ο Βόλφγκανγκ Λουτς του Ινστιτούτο Δημογραφίας της Βιέννης.

Ο ίδιος υπολόγιζε ότι θα φτάσουμε το ορόσημο των επτά δισεκατομμυρίων κάποια στιγμή μετά τις αρχές του 2013, πιθανώς και πολύ αργότερα, το 2020.


Πηγή & Φωτό: zouglaΕπιμέλεια: Μίτση Σκέντζου
___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP