Όταν το μωρό έχει αλλεργία, η μαμά περιορίζει τη διατροφή της;

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου Παιδίατρος MB ChB MRCPCH Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Θηλάζω αποκλειστικά το 6μηνων αγοράκι μου και μόλις ξεκινήσαμε τις κρέμες διαπιστώσαμε με ιατρικές εξετάσεις ότι έχει αλλεργία στο γάλα (IgE 34 rast στο γάλα 1,2).

Η αλλεργία αυτή μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι εγώ δεν καταναλώνω πολύ γάλα (δεν μου αρέσει, όχι ότι υπάρχει αλλεργία), αλλά τρώω γαλακτοκομικά προϊόντα;

Πρέπει να αρχίσω να πίνω γάλα ή επειδή έχει αλλεργία να περιορίσω τα γαλακτοκομικά; Ρωτάω γιατί εξακολουθώ να θηλάζω το μικρό.

Ευχαριστώ πολύ.
Αφροδίτη Μ., Αθήνα

05/10/2011

Αγαπητή Αφροδίτη,

Μπράβο σου που θηλάζεις.

Τα βρέφη που εκτίθενται σε πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος ενώ θηλάζουν είναι πιο πιθανό να μην εμφανίσουν συμπτώματα.
Το σημαντικό είναι ποια και πόσο σοβαρά συμπτώματα είχε το μωρό για να γίνει η διάγνωση. Αν το βρέφος δεν έχει συμπτώματα όταν θηλάζει μόνο έστω και αν τρως γαλακτοκομικά (που πάλι έχουν την πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος) τότε εσύ δεν πρέπει να περιορίσεις την διατροφή σου. Πρέπει όμως να προσέξεις πολύ ποιες συμπληρωματικές τροφές θα δώσεις ώστε να αποφύγεις τουλάχιστο για τους επόμενους μήνες τα γαλακτοκομικά. Καλύτερα πάντα να μην δίνουμε τις έτοιμες κρέμες του εμπορίου γιατί είναι πολύ γλυκιές οι περισσότερες αλλά και επειδή περιέχουν γάλα.

Το πιο θετικό είναι ότι το παιδάκι σου μέσα στα επόμενα χρόνια θα ξεπεράσει αυτή την αλλεργία και καλύτερα να συνεχίσετε με τον θηλασμό για όσο περισσότερο μπορείτε και οι δύο.

Καλή επιτυχία

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP