Εγκυμοσύνη και αντισώματα μεγαλοκυτταροϊού

Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr
Είμαι έγκυος στο δεύτερο παιδάκι μου, στην 7η εβδομάδα και πραγματικά κοντεύω να τρελαθώ γιατί στις προγεννητικές εξετάσεις μου βγήκε 'αμφίβολο' το αποτέλεσμα για τα IgM αντισώματα του Μεγαλοκυτταροιου. Δηλαδή 0,81 με τιμές <0,6 αρνητικό, 0,7-0,9 αμφίβολο και >0,9 θετικό.

1. Πριν ένα μήνα η πρώτη κόρη μου ξεκίνησε παιδικό σταθμό και από τότε είναι συνεχώς κρυωμένη με συμπτώματα συναχιού και ελαφριού πυρετού. Υπάρχει περίπτωση να κόλλησε και να το μετάδωσε και σε εμένα; Πώς μπορώ να το διαπιστώσω και πώς να το αντιμετωπίσω;

2. Σε περίπτωση που η επαναληπτική εξέταση βγει θετική που σημαίνει ότι βρίσκομαι σε ενεργό λοίμωξη, πρέπει να προχωρήσω σε διακοπή κύησης;

3. Θηλάζω ακόμα την πρώτη μου κόρη, πρέπει να σταματήσω το θηλασμό; Εάν όλα πάνε καλά και το δεύτερο μωράκι είναι υγιές, μπορώ να το θηλάσω ή απαγορεύεται;

Ακόμα, έχω μια ελπίδα μήπως το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι ψευδώς θετικό γιατί διάβασα ότι είναι συχνό φαινόμενο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Έχω αγχωθεί πάρα πολύ...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας
Κατερίνα Π., Πάτρα
07/10/2011


Η κόρη σας δεν έχει κανένα κίνδυνο από τον μεγαλοκυτταροϊό.

Μπορείτε να συνεχίσετε κανονικά τον θηλασμό.

Για την εγκυμοσύνη σας υπάρχει ο κίνδυνος της συγγενούς λοίμωξης που μπορεί να είναι πιο σοβαρή, οπότε θέλει παρακολούθηση από τον γυναικολόγο σας.

Επαναλάβετε τις εξετάσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ώς προς αυτήν την εγκυμοσύνη.

Εύχομαι να είναι πράγματι ψευδώς θετικό.



Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2016 ▼

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP