Πόνος στη θηλή στο πρώτο λεπτό θηλασμού

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου Παιδίατρος MB ChB MRCPCH Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Θηλάζω κανονικά εδώ και δύο εβδομάδες, παίρνει όλη τη θηλή και την άλω, αλλά εδώ και τέσσερις μέρες έχω τρομερό πόνο στη θηλή την ώρα που παίρνει ο μπέμπης τη θηλή για 1,5 λεπτό περίπου σε σημείο που δακρύζω και μετά ο πόνος φεύγει.

Τί μπορώ να κάνω; Υπάρχει κάποιο σκεύασμα που να με ανακουφίζει εκτός από μια αλοιφή λανολίνης που ήδη χρησιμοποιώ;

Φωτεινή Π., Θεσσαλονίκη

04/10/2011


Αγαπητή Φωτεινή,

Αυτό που περιγράφεις θεωρείται φυσικό όταν ένα βρέφος δεν πιάνει καλά τη θηλή για τα πρώτα λεπτά και μετά καταφέρνει να πάρει καλά τη θηλή και την άλω και τότε ο πόνος σταματά.

Θα σε βοηθήσει αν δεν αφήνεις τον μπέμπη να πεινάσει πολύ και τον βάζεις να θηλάσει μόλις δεις κάποια σημάδια -να κινείται, να βγάζει τη γλώσσα και να προσπαθεί να ψάξει για τροφή. Αν περιμένεις να κλάψει για να τον θηλάσεις τότε θα είναι ανυπόμονος και θα αρχίσει να θηλάζει πριν μπει η θηλή καλά στο στόμα του.

Επίσης προσπάθησε η θέση που τον έχεις να μην του επιτρέπει να πάρει μόνο την άκρη της θηλής. Ότι και να γίνει σε λίγο καιρό θα καταλάβει και ο ίδιος ότι θηλάζοντας με ανοικτό στόμα είναι πιο εύκολο και θα το κάνει από την αρχή.

Καλή συνέχεια

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP