Νυχτερινός αποθηλασμός λόγω εργασίας

Απαντά η συντακτική ομάδα
του mitrikosthilasmos.com
Θα ήθελα τη βοήθειά σας στο θέμα του νυχτερινού αποθηλασμού.

Έχω βρέφος 10 μηνών και περίπου  9 κιλών. Σιτίζεται με μητρικό γάλα από γεννήσεως έως σήμερα και στερεές τροφές (μόνο μαγειρεμένα φαγητά και όχι κρέμες εμπορίου) από 6 μηνών περίπου.

Το μωρό μέσα σε ένα δεκάωρο ύπνου ξυπνά για γάλα 2-3 φορές περίπου. Έχω δοκιμάσει γάλα εμπορίου με ποτηράκι και μπιμπερό εφτά φορές αλλά σχεδόν το αρνήθηκε.

Λόγω 24ωρης απουσίας μου  από εδώ και στο εξής για εργασία κατά μέσο όρο  μία μέρα την εβδομάδα, θα ήθελα να μου δώσετε οδηγίες για νυχτερινό αποθηλασμό.

Ευχαριστώ πολύ.
Ισιδώρα Χ., Αθήνα
25/09/2011


Φίλη Ισιδώρα συγχαρητήρια που θηλάζεις μέχρι τώρα το μωρό σου!

Το γεγονός πως ξυπνά για γάλα είναι φυσιολογικό και δεν σχετίζεται απαραίτητα με το θηλασμό.

Δεν είναι ανάγκη να ξεκινήσει το ξένο, ούτε -αν σε δυσκολεύει ή δεν θέλεις να αντλείς` να προσφέρεις το δικό σου... Μπορείς απλά, να προσπαθήσεις να μειώνεις σιγά σιγά τα νυχτερινά γεύματα (διαδικασία που μπορεί να κρατήσει και ένα μήνα).

Διαφορετικά συνεχίζεις τις δοκιμές με το εκπαιδευτικό ποτηράκι το οποίο όμως είναι προτιμότερο να προσφέρει ο μπαμπάς καθώς όσο ένα βρέφος είναι στην αγκαλιά της μαμάς και μυρίζει το  γάλα της, δυσκολεύεται να καταλάβει γιατί κάποιες φορές του το αρνείται. Στην ηλικία που είναι πλέον το μωρό σου είναι προτέρημα που δεν θέλει μπιμπερό, κανονικά σε αυτή την ηλικία το σταματάμε...  δεν το μαθαίνουμε!

Για το κυλιόμενο ωράριο εργασίας -άρα και απουσίας σου-, πρέπει να πούμε πως συχνά παιδιά αυτής της ηλικίας προσαρμόζουν τους θηλασμούς τους στις ώρες που έχουν κοντά τη μαμά τους χωρίς να προβληματίζονται ιδιαίτερα για τις ώρες που δεν την έχουν κοντά, αυτό σημαίνει πως μπορεί να αυξάνουν τους ημερήσιους θηλασμούς ή και τα νυχτερινά ξυπνήματα όταν είναι μαζί, σε μια προσπάθεια να αναπληρώσουν το κενό.

Φρόντισε να μην του μεταδίδεις το άγχος σου, να αναπληρώνεις το κενό απλόχερα τις ώρες που θα είστε μαζί και... σύντομα θα τα καταφέρετε μια χαρά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα!!

Καλή συνέχεια!

  Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
  μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


  ___________________________________

  Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

  ___________________________________
  ___________________________________
  ___________________________________
  ___________________________________
  ___________________________________
  Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
  έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
  Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

  Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

    © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

  Back to TOP