Μαστίτιδα, θήλαστρο και θηλασμός

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου Παιδίατρος, MB, ChB, MRCPCH
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Εδώ και τέσσερις μέρες υποφέρω από μαστίτιδα.

Ο γυναικολόγος μου, μου συνέστησε augmentin του 1γρ και να αδειάζω πολύ καλά το στήθος. Για το λόγο αυτό προμηθεύτηκα ένα νοσοκομειακό θήλαστρο (με διπλή άντληση) για να κάνω καλύτερη εξαγωγή, μιας και με το χέρι όχι μόνο δεν μπορούσα να συλλέξω το γάλα αλλά ήταν κουραστικό και ενδεχομένως να μην το άδειαζα και καλά. Προσπαθώ κάθε δύο ώρες να κάνω αντλήσεις.

Το θέμα μου είναι ότι σε ποια στιγμή να βάζω το μωρό να θηλάζει και για πόσο χρόνο, δεδομένου ότι το στήθος μπορεί να έχει μόλις αδειάσει και ότι προσπαθώ να κάνω το μωράκι μου να ξανασυνηθίσει το τράβηγμα του γάλακτος από τις ρώγες μου.

Να σημειώσω ότι οι θηλές είναι ερεθισμένες από το τράβηγμα του μπέμπη κατά την σύγχησή του!

Σας ευχαριστώ για όλη σας την βοήθεια.
Με εκτίμηση
Αντωνία Ρ., Καστοριά
13/09/2011


Αγαπητή Αντωνία

Λυπάμαι που έπαθες μαστίτιδα αλλά είναι προφανές από το ιστορικό σου, ότι το αγοράκι σου έμαθε πολύ καλά το συμπλήρωμα και το μπουκάλι και δεν αδειάζει το στήθος.

Μόλις νιώσεις καλύτερα από τη μαστίτιδα καλό είναι να χρησιμοποιήσεις τις συμβουλές για επαναγαλακτισμό για να αυξηθεί η ροή και η παραγωγή σου και έτσι το μωρό να μην δυσανασχετεί και να θέλει συμπλήρωμα.

Το μωρό είναι σημαντικό να παίρνει σωστά το στήθος και να θηλάζει όσο πιο συχνά γίνεται το συντομότερο δυνατό, αλλά αν οι θηλές είναι πολύ ερεθισμένες τότε ίσως να χρειαστεί διάλειμμα μερικές μέρες για να γίνει επούλωση.

Μετά θα χρειαστεί μάλλον να επαναφέρεις το μωρό στο στήθος, αφού θα έχεις διατηρήσει και ίσως αυξήσει την παραγωγή, με τη βοήθεια κάποιου σύμβουλου γαλουχίας.

Είμαι σίγουρη ότι τώρα νιώθεις απελπισμένη με την όλη κατάσταση αλλά επιμονή και υπομονή τις επόμενες βδομάδες και όλα θα βελτιωθούν


Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP