Το μωρό δυσανασχετεί και μου πληγώνει τις θηλές

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου Παιδίατρος, MB, ChB, MRCPCH
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Ο μικρός μου είναι 27 ημερών και την πρώτη εβδομάδα διατήρησε τα κιλά που βγήκαμε (3300γρ). Ο παιδίατρος με μάλωσε και ξεκινήσαμε σε κάθε γεύμα 100 ml συμπλήρωμα!

Το ένα μου στήθος είχε καρουμπαλάκια αλλά με μασάζ το βοήθησα! Ενώ βελτιώθηκε η ροή ο μπέμπης εδώ και δύο μέρες τραβιέται χωρίς να την αφήνει, δυσανασχετεί και κλαίει με αποτέλεσμα να μου τις πληγώνει και να πονάω και κατά την διάρκεια αλλά και να μην τρώει.

Ο παιδίατρος μου έδωσε τη celestoderm για να τις ανακουφίσω και να συνεχίζω το συμπλήρωμα!

Πως μπορώ να αλλάξω την κατάσταση;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο και τη βοήθειά σας!
Αντωνία Ρ., Καστοριά
03/09/2011

Αγαπητή Αντωνία

Δυστυχώς με αυτές τις λάθος συμβουλές έχεις καταφέρει να μειώσεις την παραγωγή και τη ροή από το στήθος σου σε σημείο που ο μικρός προτιμάει την ροή από το μπουκάλι και σου τραβάει τη θηλή.

Πρέπει επειγόντως να ακολουθήσεις τις συμβουλές για επαναγαλακτισμό αν πραγματικά θέλεις να θηλάσεις. Η κορτιζονούχα κρέμα δεν είναι η καλύτερη λύση και αν συνεχίζεις να πονάς πρέπει κάποιος γιατρός φιλικός προς τον θηλασμό ή ακόμη καλύτερα κάποιος σύμβουλος θηλασμού να σε δει για να σου δώσει αγωγή.

Προσπάθησε να μην βάζεις για λίγο καιρό το μωρό στο στήθος όταν πεινάει πολύ για να μην εκνευρίζεται και σε δαγκώνει. Αυτό θα βελτιωθεί όταν αυξήσεις την παραγωγή σου.

Χρησιμοποίησε ακόμη κρέμα λανολίνης και μητρικό γάλα για τις θηλές και να τις αφήνεις ανοικτές να αερίζονται.

Καλή επιτυχία


Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP