Αντιδρά έντονα αν δεν την αφήσω στο στήθος

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου Παιδίατρος, MB, ChB, MRCPCH
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Η κόρη μου είναι σχεδόν 10 μηνών και της αρέσει πολύ να θηλάζει, όμως πολλές φορές χρησιμοποιεί το στήθος μόνο σαν πιπίλα για να χαλαρώνει ή να κοιμηθεί.

Δεν έχει βγάλει κανένα δοντάκι ακόμα και παρουσιάζει ενοχλήσεις στο στόμα αρκετές φορές και μόνο το στήθος την ανακουφίζει πραγματικά.

Πιπίλα δε θέλει με τίποτα και μόνο το μπιμπερό την ανακουφίζει αλλά και αυτό για πολύ λίγο, μετά θέλει στήθος. Κοιμάται σπάνια χωρίς το στήθος (μόνο στο αυτοκίνητο ή στο καρότσι σε βόλτα. Δεν τρώει πάρα πολύ σε στερεές τροφές (περίπου 130 γρ μεσημεριανό, 100 γρ φαρίν λακτέ ή γιαούρτι και φρουτόκρεμα ούτε να τη δει).

Αντιδρά πολύ έντονα αν δεν την αφήσω στο στήθος και δεν ξέρω πώς πρέπει και αν πρέπει να την εμποδίσω να θηλάσει ακόμα κι αν γκρινιάζει γιατί πολύ μου λένε ότι μετά θα είναι πιο δύσκολο.

Σας ευχαριστώ πολύ.
Λίνα Σ., Αθήνα
04/08/2011

Αγαπητή Λίνα

Δεν πρέπει να την σταματήσεις από το θηλασμό, αλλά πρέπει να τη βοηθήσεις να ωριμάσει διατροφικά προσφέροντας κομματάκια πλέον από ποικιλία τροφών και όταν την ταΐζεις και για να πειραματίζεται μόνη της.

Ξέχνα τις κρέμες και δώσε φαγητά που θα την βοηθήσουν με τα δοντάκια και θα της δώσουν περισσότερες θερμίδες.

Όταν τα κάνεις αυτά, τότε σιγά σιγά θα μειωθούν οι θηλασμοί. Προσπάθησε να την κρατάς και αγκαλιά να κάθεται πάνω σου ενώ τρώει κομματάκια από φρούτο ή ψωμί, ρυζογκοφρέτες κλπ.

Δεν πρέπει να στερηθεί την αγκαλιά ούτε τη μαμά και τον θηλασμό να τον συνεχίσετε αλλά χωρίς να την εμποδίζει από το να τρώει στερεές τροφές

Καλή επιτυχίαΤις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP