Κακομαθαίνει το μωρό αν όσο θηλάζει κοιμάται μαζί μας;

Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC www.pediatros-thes.gr
Καταρχήν σας συγχαίρω για την ενημέρωση - στήριξη - υποστήριξη, γιατί χάρη σε σας και την ομάδα σας, ενημερώθηκα και κατάφερα να θηλάζω μέχρι και σήμερα το αγγελούδι μου που είναι 8 μηνών και συνεχίζουμε!

Αυτό που με απασχολεί είναι το εξής, από 3 μηνών δεν κοιμάται στην κούνια του αλλά μαζί μου στο κρεββάτι. Διαβάζοντας άρθρα σας σχετικά, μου έφυγαν οι τύψεις που με είχαν γεμίσει όλοι ότι κάνω κάτι λάθος και μέχρι χθες απολαμβάναμε αυτή την συνήθεια μαζί με τον σύζυγο μου.

Μέχρι χθες, που ο παιδίατρος μας είπε σχετικά ότι είναι λάθος αυτό που κάνουμε, ότι το παιδί θα γίνει ο λεγόμενος "μαμακιας" και ότι αν συνεχίσω να θηλάζω παραπάνω από 12 μήνες αυτό θα είναι νοσηρό! Ο παιδιατρικος σύλλογος λέει εγκρίνει 6 μήνες αποκλειστικό θηλασμό!

Να σας τονίσω ότι ο σύζυγος μου εργάζεται στο πολεμικό ναυτικό και λείπει αρκετά από το σπίτι, οπότε το παιδί είναι περισσότερο καιρό μαζί μου και λέγοντας μου αυτά χτες με σόκαρε και μένα αλλά και εκείνον!

Ισχύει κάτι από αυτά; Σας παρακαλώ χρειάζομαι τη συμβουλή σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Έφη Δ., Κορυδαλλός
04/08/2011

Η επιστημονική σύσταση είναι 6 μήνες αποκλειστικός θηλασμός, ακολούθως συνεχιζόμενος θηλασμός για τουλάχιστον ένα με δύο χρόνια, χωρίς ανώτερο όριο, για όσο επιθυμούν μητέρα και παιδί.
Συνεχίστε την αξιέπαινη φροντίδα του μωρού σας.

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

1 σχόλια :

ΒΑΓΙΑ ,  7/8/11 19:55  

γιατι μας γεμιζουν τυψεις για αυτα που προσφερουμε στα παιδια μας ναι τα θηλαζουμε και οταν χρειαστει κοιμαμαστε αγκαλιτσα τα παιρνουμε συχνα αγκαλια και οτι αλλο μας λεει το ενστικτο μας ΜΠΡΑΒΟ σε ολες μας !
ο γιος μου ειναι δεκατριων μηνωω και τον θηλαζω ακομα και ειμαι περηφανη για αυτο

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP