Επιστροφή στη δουλειά και θηλασμός

Γράφει ο:
Στέλιος Παπαβέντσης

Παιδίατρος, MRCPCH, DCH

Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr


Ερευνητές από την Ατλάντα των ΗΠΑ επιχείρησαν να διερευνήσουν πως επηρεάζουν τον μητρικό θηλασμό η διάρκεια της άδειας μητρότητας και ο χρόνος έναρξής της.

6150 μητέρες που κατά τους 12 μήνες πριν την γέννηση του παιδιού τους είχαν εργαστεί ρωτήθηκαν σε συνέντευξη στους 9 μήνες της ζωής του παιδιού τους.

Η επιστήμονες βρήκαν ότι η απόφαση να θηλάσουν ή όχι επηρεάστηκε από την επιστροφή ή όχι στην εργασία τους μετά τον τοκετό. Συγκεκριμένα, υπήρχε η τάση οι μητέρες να ξεκινούν τον θηλασμό τόσο περισσότερο όσο μεγαλύτερη ήταν η διάρκεια άδειας μητρότητας και όσο πιο καθυστερημένα επέστρεφαν στη δουλειά τους.

Οι μητέρες που επέστρεψαν στην δουλειά τους μία έως έξι εβδομάδες μετά τον τοκετό είχαν λιγότερες πιθανότητες να θηλάζουν πέρα από τους 3 μήνες και πέρα από τους 6 μήνες. Αντίθετα, οι μητέρες που επέστρεψαν στην εργασία τους μετά τις πρώτες 13 εβδομάδες από την γέννα είχαν σημαντικά υψηλότερη πιθανότητα να θηλάζουν μετά τους 3 μήνες της ζωής του παιδιού – περίπου διπλάσια.

Οι ερευνητές συμπέραναν ότι ο σημαντικότερος παράγοντας σχετικά με την επιστροφή στην εργασία είναι ο χρόνος επιστροφής. Εάν οι νέες μητέρες καθυστερήσουν τον χρόνο επιστροφής τους στην εργασία, η διάρκεια μητρικού θηλασμού μεταξύ μητέρων στις ΗΠΑ πιθανά θα αυξάνονταν.

Ogbuanu C et al. The effect of maternity leave length and time of return to work on breastfeeding. Pediatrics. 2011;127(6):e1414-27.


Ρhoto: chookscratch
___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP