Το μωρό έχει κολικούς;

Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC www.pediatros-thes.gr
Καλημέρα,
Θηλάζω αποκλειστικά εδώ και 40 ημέρες μετά από πολύ κόπο, μεγάλη προσπάθεια και πόλεμο από τους τριγύρω...

Το μωρό μου αντιμετωπίζει το εξής πρόβλημα που η παιδίατρος μου το βρίσκει σχετικά νορμάλ αλλά εγώ από απειρία ίσως... νομίζω ότι έχω αντίθετη άποψη.

Το μωρό σφίγγεται μαζεύει τα πόδια του κλαίει ,''χλιμιντριζει'' και βραχνιάζει. Μετά από λίγο ή θα ενεργηθεί ή θα έχει αναγωγή και τώρα τελευταία βγαίνουν και από την μύτη σαν γιαούρτι κάπως.

Κάθε μέρα από το πρωί ως το απόγευμα γίνεται αυτό. Υποφέρει; Τι του συμβαίνει; Ακόμα και στον ύπνο του έτσι κάνει και ξυπνάει και κλαίει απελπισμένα.

Έχω δοκιμάσει τα πάντα, δεν ξέρω τί άλλο να κάνω, ούτε το ρέψιμο βοηθάει ούτε η κλίση στο κρεββάτι του.

Παρακαλώ βοήθεια! Σας ευχαριστώ πολύ...

Λήδα Π., Πάρος
06/08/2011


Αγαπητή Λήδα,

περιγράφετε κολικούς, ίσως με ένα στοιχείο γαστρο-οισοφαγικής παλινδρόμησης.

Δείτε στην ιστοσελίδα μου και για τα δύο θέματα. Το κυριότερο είναι υπομονή, εάν το παιδί είναι υγιές σε ανάπτυξη και σε κλινική εξέταση.


Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

1 σχόλια :

Ανώνυμος ,  6/8/11 10:18  

Εμένα ο μικρός μου εμφάνισε νωρίς αλλεργία, στην αρχή έκανε αναγωγές, γαστροισοφαγική παλινδρόμηση, και κατόπιν επικοινωνίας με σύμβουλο θηλασμού και πιστοποιημένο παιδίατρο της IBCLC μου συνέστησε να κόψω τα γαλακτοκομικά από τη διατροφή μου, (ορός γάλακτος, πρωτεΐνη γάλακτος...βρίσκονται σε διάφορα τρόφιμα όπως αλλαντικά, μαργαρίνες και μάλιστα προϊόντα με την ένδειξη το προϊόν κατασκευάζεται σε εργοστάσιο που χρησιμοποιεί γάλα τα αποφεύγω γιατί και αυτά του δημιουργούν πρόβλημα, όπως μαύρη σοκολάτα, μαγιονέζα, γρανίτα κτλ). Τέλος αν τίποτα από αυτά δεν απέδιδε (εμείς το λύσαμε το πρόβλημα και είναι καλά τώρα) θα έπρεπε να πάμε σε αποχή από την γλουτένη. Σου εύχομαι σύντομα να λύσεις το πρόβλημα σου και όλα να πάνε καλά.
Φιλικά Νατάσα

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP