Η παιδίατρος επιμένει να δώσω ξένο γάλα!

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου Παιδίατρος, MB, ChB, MRCPCH
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα,
έχω μια κορούλα 2 μηνών που θηλάζω αποκλειστικά.

Γεννήθηκε 3260 και 49 πόντους στην πρώτη επίσκεψη στη παιδίατρο αφού σαραντήσαμε ήταν 4450 και 54 πόντους. Ενώ η γιατρός ήταν ευχαριστημένη με το βάρος της μου είπε να τις δώσω ξένο γιατί μου είπε πως είμαστε ψηλοί (εγώ και ο άντρας μου) και η μπέμπα έχει γρήγορη ανάπτυξη και δεν τις φτάνει το δικό μου και γιατί  τις ανάφερα πως τρώει τις μπουνίτσες τις και κάποιες φορές όταν την σηκώνω να ρευτεί καταλαβαίνω πως ανεβοκατεβαίνει το γαλατάκι στο στομαχάκι της.

Ξένο δεν τις έδωσα γιατί όσο κι αν προσπάθησα, αναγούλιαζε και έκανε εμετό και το δικό μου.

Προχθές ήταν η δεύτερη επισκεψή μας γιατί είχαμε και το πρώτο εμβόλιο. Η μπέμπα ήταν 4850 και 59 πόντους (σε 22 μέρες από την πρώτη μας επίσκεψη) και μου ξαναείπε να  δώσω ξένο γάλα για να ενεργηθεί γιατί είχε μέρες.

Δεν μπορώ να καταλάβω την επιμονή της για το ξένο. Εγώ δεν θέλω να τις δώσω ξένο, αν δεν υπάρξει σοβαρώς λόγος, όπως π.χ να μην παίρνει το βάρος που πρέπει.

Ποια η γνώμη σας;

Κατερίνα Κ., Λαμία

05/08/2011Αγαπητή Κατερίνα μπράβο σου

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώσεις ξένο γάλα στην μπέμπα και να την κάνεις παχύσαρκη. Συνέχισε δυναμικά με τον θηλασμό και είμαστε δίπλα σου.

Είναι φυσικό η μικρή να τρώει συχνά γιατί δεν μπορείς να τρως 4 γεύματα την μέρα και να αναπτύσσεσαι τόσο καλά!

Μπράβο σου ξανά


Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


2 σχόλια :

Ανώνυμος ,  25/2/13 14:19  

Δε νομίζω οτι υπάρχει έρευνα που να δείχνει πως τα βρέφη που πίνουν ξένο γάλα γίνονται παχύσαρκα. Αν υπάρχει, παρακαλώ παραθέστε την. Διαφορετικά βασίστε τις απαντήσεις σας σε τεκμηριωμένα στοιχεία και μην παραπληροφορείτε τον κόσμο.

Ανώνυμος ,  26/2/13 14:41  

γιατρός δεν είμαι αλλά έχω διαβάσει πάμπολλες έρευνες και μελέτες που αναφέρουν πόσο πιο πιθανή είναι η παιδική παχυσαρκία σε παιδιά που ΔΕΝ έχουν θηλάσει!

Λογικά δλδ να το σκεφτείς, αν δεν έχει θηλάσει έχει πιει ξένο γάλα, σωστά; άρα;;;

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP