Η απουσία μας θα αναστατώσει το παιδί;

Απαντά η Έλενα Τερζίογλου 
Κλινική Ψυχολόγος
Το μωρό μου είναι 16 μηνών και τον θηλάζω πια μόνο το πρωί.

Σε 2 μήνες σκεφτόμαστε με τον άντρα μου να πάμε κάπου για 4 μέρες. Θα τον αναστατώσει αυτό; Τι μπορεί να προκαλέσει η απουσία μας; Θα μείνει με τις γιαγιάδες όπου έχει διαρκή επαφή. Μπορεί να τύχει να κοιμηθεί και 2 βράδια την εβδομάδα στη γιαγιά.

Πώς μπορώ να τον προετοιμάζω από τώρα;

Ανθή Τ., Σέρρες
28/07/2011Αγαπητή Ανθή,

όλα τα παιδιά αναστατώνονται όταν οι γονείς φεύγουν από κοντά τους! Δεν υπάρχει μια στάνταρ απάντηση γι’ αυτό που ρωτάτε.

Αυτό που σίγουρα θα είναι αλλαγή για το μωρό θα είναι το πρωινό που θηλάζει ακόμη -δεν εννοώ ότι θα είναι αλλαγή στη διατροφή του γιατί προφανώς μπορεί να πιει το δικό σας αντλημένο, εννοώ ότι εσείς δεν θα είστε εκεί όπως κάθε πρωί.

Από την άλλη μια μαμά φροντίζει καλύτερα το μωρό της όταν αισθάνεται καλά με τον εαυτό της και τις επιλογές της. Αν νοιώθετε ότι αυτό είναι το καλύτερο για εσάς και είναι κάτι που το χρειάζεστε με τον σύζυγο σας, θα βρείτε έναν τρόπο να το διαχειριστείτε. Δεν μπορεί κανείς να σας πει να πάτε ή να μην πάτε γιατί εξάλλου εσείς ζείτε την ζωή σας.

Σαφώς και θα πρέπει να τον προετοιμάσετε, αλλά όχι από τόσο νωρίς γιατί υπάρχει περίπτωση να δώσετε μεγαλύτερη έμφαση στην απουσία σας. Σίγουρα είναι αρκετά σημαντικό το ότι έχει μείνει με την γιαγιά του την νύχτα οπότε το περιβάλλον θα του είναι οικείο και επίσης δεν θα είναι καινούργιο για εκείνον το ότι θα είναι μακριά σας τη νύχτα.

Ελπίζω να ρυθμίσετε τα πράγματα όπως επιθυμείτε, σας εύχομαι καλές διακοπές.Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP