Αρνείται το απογευματινό γεύμα

Απαντά η συντακτική ομάδα του mitrikosthilasmos.com
Καλησπέρα!
Συγχαρητήρια για το λειτούργημά σας. Σας παρακαλώ πολύ βοηθήστε με.

Έχω ένα κοριτσάκι 8,5 μηνών. Γεννήθηκε 3175γρ και τώρα ζυγίζει 7500γρ. Έχει 66cm ύψος και περίμετρο κεφαλιού 43cm. Θήλασε αποκλειστικά 7 μήνες και τώρα προσπαθώ να της δώσω ξένο γάλα.

Το πρόβλημά μου είναι ότι τις τελευταίες μέρες αρνείται το απογευματινό της γεύμα, δηλαδή το ρυζάλευρο ή τη φαριν λακτέ ή ακόμη και το γιαουρτάκι που μου έχει συστήσει ο παιδίατρός της. Έχω προσπαθήσει τα πάντα, αλλά αρνείται.

Να σας ενημερώσω πως με το μεσημεριανό δεν έχουμε καμία δυσκολία, ενώ το γάλα της που πίνει το πρωί και το βράδυ  κυμαίνεται από 50 μέχρι 80ml. Δεν έχει βγάλει δοντάκια και αρνείται οποιαδήποτε πιπίλα.

Σας παρακαλώ απαντήστε μου σύντομα διότι έχω αγχωθεί και δεν ξέρω πως να αντιμετωπίσω την κατάσταση.
Σας ευχαριστώ πολύ.
Βίκυ Μ., Ιωάννινα

21/07/2011

Φίλη Βίκυ,

μπράβο για τους 7 μήνες θηλασμού!

Τα θηλάζοντα βρεφάκια συχνά δε δέχονται πιπίλες όπως επίσης και το ξένο γάλα. Με τα στερεά γεύματα τώρα, που είναι μια νέα γι' αυτά κατάσταση συχνά αλλάζουν συμπεριφορά και αντιδράσεις οπότε μια καλή λύση για το απογευματινό της θα ήταν να συνεχίσεις να τη θηλάζεις εφόσον η εισαγωγή στερεών τροφών δεν σημαίνει και το τέλος του θηλασμού που συνεχίζει να είναι η κύρια διατροφή του βρέφους μέχρι το πρώτο έτος.

Σχετικά με την άρνηση του απογευματινού μην την πιέσεις! Δώσ' της χρόνο, για να γίνει η διαδικασία του φαγητού και όλων των γευμάτων μια ευχάριστη εμπειρία!

Μπορείς κάλλιστα να αποφύγεις το ρυζάλευρο ή τη φαρίν λακτέ  και να δοκιμάσεις να της δώσεις πάλι λίγο από το μεσημεριανό της φαγάκι (χωρίς κρέας) ή φρούτα ή άλλες θρεπτικές τροφές. Όσο για το γιαουρτάκι είναι ακόμη νωρίς...

Ιδέες για το 3ο της γεύμα μπορείς να πάρεις παρακάτω:

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP